Пети конкурс за надзиратели в Бургас, желаещите са дефицит, стана ясно по време на демонстрацията.
Пети конкурс за надзиратели в Бургас, желаещите са дефицит, стана ясно по време на демонстрацията. / netinfo
Цачева иска повече пари, но...
95278
Цачева иска повече пари, но...
  • Цачева иска повече пари, но...
Близо сто надзиратели от бургаския затвор организираха събрание на открито пред вратите на зандана в знак на протест срещу ниските заплати и лошите условия на труд, при които по думите им са принудени да работят.

Те настояха за уеднаквяване на плащанията с тези на служителите на вътрешното министерство или за увеличение на месечните им възнаграждения с поне 20%, като искането е за двете дирекции - "Охрана" и "Изпълнение на наказанията". 

Бургаските надзиратели изялозха на протест
netinfo

В демонстрацията се включиха и служители на полицията, пожарната и "Съдебна охрана". Надзирателите определиха предложеното пет-процентно увеличение като абсурдно и нелепо на фона на бъдещото председателство, което България ще поеме от следващата година. По думите им, в цялата страна има недостиг на надзиратели, социални работници и психолози в затворите, а причината е именно в ниското заплащане. 
 

Бургаските надзиратели изялозха на протест
netinfo

"С лични средства окомплектоваме служебното си облекло. Искаме адекватно заплащане. Работим с рисков криминален контингент", коментира Дарин Ковачев, от синдикалната организация на служителите в затворите. 

Бургаските надзиратели изялозха на протест
netinfo


Чуйте още за протеста в прикачения файл. Какви са исканията на надзирателите пред репортер на Дарик-Бургас отговаря Валентин Мартинов, член на Управителния съвет на служителите в затворите: