Стефан Колев
Стефан Колев / netinfo
Стефан Колев пред
98010
Стефан Колев пред
  • Стефан Колев пред
Тракийско дружество „Странджа“ подкрепя изцяло инициативата „Аз съм Българка! – изложбата, проектът, филмът“, която ще бъде открита на 2 юли пред Морското казино. Това обяви в ефира на „Дарик“ – Бургас председателят на дружеството Стефан Колев.
 

Много красота ще видите в „Аз съм българка“


„Аз съм Българка!“ е родолюбив фотографски проект, дело на Радослав Първанов. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две деца. Заснети са 30 сюжета, сред уникани за страната ни места.
 
„Авторът на този проект ангажира много млади хора, което е много впечатляващо. Това се припокрива и с нашата идея, с тракийската идея. Така младите се обръщат към българските корени, към българските традиции. Няма как да пропуснем поканата да подкрепим това събитие. Битката за младите у нас е трудна. Трябва да се води война с улицата, със застоявването пред компютрите. Има какво още да се желае при работата с младите хора. Трябва да им припомним техните корени.“, каза Колев.
 

Милано стана първата задгранична дестинация на „Аз съм Българка!“


По думите му ТД „Страднажа“ е възстановило дейността си от една седем месеца, но към този момент членовете му са повече от 700. Колев е убеден, че дружеството, което има над 100-годишна история ще привлича все повече хора – съпричастни с тракийската кауза.
 
Цялото интервю с председателя на Тракийско дружество „Странджа“ – Бургас, чуйте в прикачения файл.