Стари градски песни в НХК
Стари градски песни в НХК / Радостин Рачев
Стари градски песни в НХК
56870
Стари градски песни в НХК
  • Стари градски песни в НХК

Петя Михова

Днес и утре е Националният фестивал „Сребро в косите – песен в душите, край морето на Бургас” в залата на НХК. Организатори са Община Бургас и Съюза на пенсионерите по повод Международния ден на възрастните хора, 1 октомври.

Вера Андонова, председателят на Общинския съюз на пенсионерите гр. Бургас обясни, че тази година във фестивала ще се включат 750 участника и около 70 състава. Според нея интересът на публиката е повече към старите градски песни и към българската естрада.

Въпреки опитите за привличане на повече изпълнители от тези жанрове, тази година преобладават фолклорните състави, като голяма част от тях са с автентичен фолкор. Ново начинание тази година е изработването на тениски за участниците с емблемата на фестивала.

През двата дни на бургаската сцена ще се представят отличили се бургаски състави, както и участници от по-далечни места от страната. След протичането на фестивала, ще се организира Гала концерт, за който са заявили участие състави от Малко Търново, Ямбол и с. Завет.

Чуйте в звуковия файл интервюто с Вера Андонова