Станка Златева поведе Велотур 2016 – Бургас
Станка Златева поведе Велотур 2016 – Бургас / Снимка: Лалка Димитрова

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева застана начело на Велотур 2016 на ГЕРБ и поведе стотици бургазлии, любители на колоезденето от всички възрастни. Стартът бе даден от Казиното, колоната от колела премина през крайбрежната алея на Северния плаж и достигна до Експо център „Флора", където бе връчена и голямата награда на щастливеца, чието име лично бе изтеглено от Станка Златева - 44-годишният Недко Узунов- велосипед. В похода с колела се включи кметът на Бургас Димитър Николов, депутати, общински съветници и много други.
За всички желаещи да се включат в инициативата, които нямаха лични колела, бяха осигурени велосипеди. Цялата проява бе заснета с дрон. Участниците в маратона се включиха в своеобразен флашмоб и изписаха №17. Така подкрепиха кандидат-президентската двойка на ГЕРБ - Цецка Цачева и контрадмирал Пламен Манушев, които са №17 в бюлетината.
„Цецка Цачева се доказа като обединител. Авторитетът, който изгради в Народното събрание, не й е даден от никого. Т я сама успя да си го спечели и това трябва да й го признаем. Тези над 40 партии успяват да работят добре благодарение на г-жа Цачева", коментира областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. И призова за толерантна предизборна кампания.