Станка Василева е най-добрата медицинска сестра в Бургаска област
Станка Василева е най-добрата медицинска сестра в Бургаска област / netinfo

Станка Василева беше избрана за най-добрата медицинска сестра на 2011 година в Бургаска област. Сестрата от МБАЛ Бургас беше удостоена със статуетка на тържествена церемония.

Комисия от водещи специалисти в сферата на здравеопазването посочи  г-жа Василева като медицинската сестра, която покрива в най-голяма степен предварително обявените критерии - доказан професионализъм в работата, висока степен на удовлетвореност на пациентите, умение за работа в екип и професионално развитие.

От всички номинации, направени от здравни заведения и пациентски организации,  до финала достигнаха кандидатурите на Стела Гочева от медицински център „Света София", Марина Тодорова от МБАЛ „Дева Мария" и Станка Василева от МБАЛ Бургас.

Носителката на престижното отличие има повече от 30 години стаж и е истински пример за подражание на своите по-млади колеги.

Наградата беше учредена на 15 май 2009 год. от собствениците на МБАЛ "Дева Мария" и на медицински център "Света София" Семир Абумелих и баща му д-р Хусеин Абумелих.  Целта на ежегодния приз е да служи като оценка за труда, старанието, търпението и човечността на професионалистите по здравни грижи. Тя се присъжда със статуетка на християнския празник "Вяра, Надежда и Любов".

Ани Бъркачева от "Спешно отделение" на МБАЛ Бургас е първата носителка на наградата
Марияна Иванова - "операционна" сестра в МБАЛ "Дева Мария" е носителка на приза за 2010 г.