Ст.Танков: Бюджет 2008 е балансиран и реален
Ст.Танков: Бюджет 2008 е балансиран и реален / netinfo

Бюджет 2008 е изключително реалистичен и балансиран – каза днес депутатът от БСП и лидер на общинската организация Стойко Танков. Според него, за пръв път управляващото мнозинство се постара да изведе всички приходи на светло. Неслучайно има  ръст на приходите е с около 27 % , като самият излишък също е заложен в бюджета- каза още народният представител от Бургас.

Проектът мина на първо четене в парламента и бе приет с абсолютно мнозинство от всички партии в управляващата коалиция с едно изключение. Между първото и второ четена  БСП ще направи предложения за увеличаване средствата за капиталовата програма на община Бургас с още 1 млн. лева. Наскоро по време на среща на народните представители с кмета на общината Димитър Николов, той призова депутатите от региона да лобират за увеличаване на парите за Бургас. Обикновено тези регионални предложения не се продкрепят в парламента, каза още Танков и сподели, че според него за част от обектите в общината допълнително финасиране може да се осигури от фонд „Околна среда”.

Нормално е да има спор между общината и данъчната администрация дали са правомерни начислените актове, коментира Танков въпросът със старите дългове на общината в размер на 5 млн лева. Според него обаче , въпросът е и морален защото обществото би трябвало да бъде известено за задълженията и законовите процедури за обжалването им.