Средец
Средец / netinfo
Средец е сред общините в Бургаска област, които са най-предпочитани от големите инвеститори и с голям потенциал. Това коментира по време на форум за развитие на местния бизнес председателят на КРИБ - Бургас Стоян Караненов.  Той определи общината като отличник сред малките общини по усвояване на евросредства и сред първите за привличане на инвестиции. 
По думите на кмета на Бургас Димитър Николов пък в Средец средата е добра за да бъдат наети парцели от големите компании, които правят запитвания  в региона. "За да привлечем обаче сериозният бизнес е необходимо да обединим усилия и през новия програмен период да заложим средства в посока изграждане на четирилентови пътища от малките общини към областния център, да осигурим нужната логистика и да заложим средства за здравни заведения", каза още Димитър Николов.
Предимствата на Община Средец са освен добрите цени на парцели, но и близостта на общинския център и с Бургас и с планината. През последните няколко години в Средец се работи усилено за подобряване на канализация, уличната мрежа, осигуряване на добри социални условия за жителите.