Спомени за Америка
Спомени за Америка / netinfo

Спомен за четири неща е изложбата от автографии на журналиста Антони Георгиев, която ще бъде открита довечера, в 18.30 часа в бургаската галерия „13- то стъпало”. Самият автор я описва по следния начин:

„Първо, това е спомен за Америка, такава каквато тя беше преди 11 септември, преди войната в Ирак, преди да падне Желязната завеса и да промени света завинаги. Това е една Америка в черно-бяло, каквато отдавна не съществува. Америка на невинността.

„Второ, това е спомен за фотографията, каквато тя беше в очарователната преддигитална епоха. За времето, когато ние, българските фотографи, пестяхме от скромните си хонорари, за да си купим качествен черно-бял филм.

Това е и спомен за начина, по който се снимаше в онези години. Сега вече никой не снима така. Сега всеки, които има фотоапарат тип "сапунерка", може да снима в режим "бърст" и да направи 15 кадъра един след друг.

И накрая - за мен това е и един спомен за Бургас, където съм роден и където за последен път съм правил изложба през 1984 г. Това беше преди точно 28 години. Доста време мина от тогава... „