/ Община Несебър

Роксана и Божидар Ангелови от Равда се обръщат към нас със зов за помощ. Младите родители се радват на растящото здраво дете Александър–Робърт, роден през март тази година, до 12 май, когато животът им се преобръща.

„Както някои бебета и той разви жълтеница, още през първите дни. Никой не мислеше, че това може да е много по-сериозен проблем в бъдеще. След множество изследвания и скенер, се установи, че детето има десностранен субдурален хематом с дислокация или кръвоизлив в мозъка“, разказва семейството.

Проведена е по спешност спешна животоспасяваща операция. Малкият Александър преживя операцията, въпреки скептицизма на лекарите, и започна следоперативния период: командно дишане, лежане в реанимация, вливане на медикаменти и най-тежкото - чакането.

„Е, нашето геройче се пребори и се закрепи до степен, позволяваща трансфера му на 21 май 2019г. в Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив с прогресиращ иктер, ахолични изхождания и данни за хепатоспленомегалия.

Поставена е окончателната диагноза, вродена билиарна атрезия II тип, което предполага спешна чернодробна трансплантация в чужбина. Към момента все още с Александър-Робърт сме в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, където състоянието на нашето юначе се следи от специалисти до деня на заминаването ни за лечение в чужбина.

За това ни е необходима вашата помощ, за да съберем нужната сума от 500 000 лв. в краткия срок – най-късно до средата на месец август“, разказва младото семейство.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на посеочената сметка: Левова банкова сметка в Райфайзенбанк : 
IBAN BG39RZBB91551010756830, 
Бенефициент: Александър-Робърт Божидаров Ангелов