Матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия издигнаха флаговете на България и община Созопол под звуците на българския химн.
Матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия издигнаха флаговете на България и община Созопол под звуците на българския химн. / Снимки: Община Созопол
С тържествен ритуал по издигане на националния флаг и знамето на Община Созопол започнаха празниците, посветени на покровителката на града Света Марина. Стотици се стекоха към амфитеатър Аполония, за да се включат в честването. В присъствието на кмета на Созопол Панайот Рейзи, председателя на общинския съвет Красимира Германова и др. матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия, издигнаха флаговете под звуците на българския химн.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи, председателят на общинския съвет Красимира Германова дадоха началото на тържествата.
netinfo

Церемонията продължи с ритуал  пред паметната плоча в Морската градина по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Република България.
 

Жители и гости на Созопол се поклониха пред паметта на героите на България.
netinfo

Празничната програма днес ще продължи с официалното откриване на изложбата „Късно средновековно оръжие -16 -17 век „  от 18.00 ч. в Етнографския музей.
Час по-късно, от 19.00 ч. в двора на Етнографския музей ще бъде представен фолклорния спектакъл „ Не се гаси туй що не гасне“ с участието на самодейците от Тракийско дружество „Яни Попов“- Созопол.
Празничната програма ще приключи с концерт на АНТП- Сливен от 20.00 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония“.
И тази година Община Созопол и нейните партньори от транспортните фирми ще осигурят удобно  и безплатно придвижване на жителите и гостите на Созопол за празничните събития, които ще се провеждат в местността Света Марина.