Созопол подсигурява близо 450 нуждаещи се
Созопол подсигурява близо 450 нуждаещи се / netinfo

С голям интерес от жителите на Атия бе официално открит Домашния социален патронаж в селото. Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на селото Ренета Стоева отрязаха лентата на отремонтираната и модерно оборудвана кухня, която ще обслужва възрастни и хора с увреждания и в град Черноморец и селата Равна гора и Росен.Строителството и оборудването на социалния патронаж е на стойност около 200 хил. лева.
„ Новата социална придобивка за жителите на с. Атия и за всички, които ще ползват услугите й е продължение на ангажиментите на екипа ми от предния мандат за подобряване и обогатяване на социалните услуги за жителите на общината- заяви по време на церемонията кметът Панайот Рейзи. Само с. Крушевец от 12-те населени места в общината не е обхванато от мрежата на социалните патронажи , но и там предстои да се изгради кухня- заяви още кметът. За нуждите на новия социален патронаж е закупен специализиран автомобил, с който ще бъде доставяна храната до домовете на патронираните жители. Със специализирани автомобили са оборудвани и социалните патронажи в Созопол и с. Зидарово.
Новият социален патронаж ще обслужва около 100 жители на четирите населени места, които ще получават в домовете си топла и питателна храна за около 30 лв. на месец. На събитието присъстваха председателят на общинския съвет Красимира Германова , общински съветници и кметове на населени места. Социалният патронаж работи от няколко дни и много от жителите бяха там за да изразят благодарността си от новата придобивка.