Софиянски в кампанията “Важно е да бъдеш чут”
Софиянски в кампанията “Важно е да бъдеш чут” / netinfo

Стефан Софиянски се включи официално в кампанията на депутата Румен Ангелов "Важно е да бъдеш чут" и попълни лично анкетна карта на пункта пред "Часовника" в Бургас.

5000 анкетни карти бяха отпечатани за кампанията. В тях въпроситеса два - да има задължително гласуване или не и каква да бъде избирателната система – мажоритарна, пропорционална или смесена. Днес официално приключи допитването в Бургас, в което се включиха 9 хиляди бургазлии. В началото на следващата седмица ще бъдат оповестени и резултатите от гласуването. Сега предстои кампания да стане национална.

“Искаме вот на недоверие, заради нанесени материални и морални щети на държавата. България е загубила близо 1 млрд лева за последната година и половина от членството ни в ЕС”. Това каза в Бургас лидерът на ССД Стефан Софиянски, относно позициите на ССД за предстоящия вот на недоверие, който той и колегите му ще поискат в Парламента. СпоредСофиянски тези средства е трябвало да бъдат усвоени по програмите, както за инфраструктура, така и за селските райони. Предстои в средата на следващата седмица да бъде инициирана среща с лидерите на още пет партии, сред които СДС, ДСБ, Атака. По време на нея ще бъдат извършени корекции на мотивите за вот на недоверие и ще бъдат събрани нужният брой подписи.

Относно промените в избирателната система от дясната партия посочиха възможността избирателите сами да подреждат листите си, както и да бъде приета мажоритарна и пропорционална листа и намаляване на броя депутати до 150.