/ Снимка: Лалка Димитрова
Районната прокуратура в Бургас внесе протест срещу освобождаването под домашен арест на Георги Карчев-Карчо-задържан за зрелищното меле в дискотека „Сакса“ на 29 август т.г. Карчо бе закопчан на 31 август, съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на 26 ноември т.г.тихомълком, без да оповестят публично заседанието, магистратите са изменили мярката му за неотклонение.

Масов бой в бар на плажа в Бургас, трима са задържани (ВИДЕО)

Наблюдаващият прокурор е аргументирал своя акт с високата степен на обществена опасност на обвиняемото лице, извеждайки същата с факта на съществено обремененото съдебно минало на лицето и повдигнатото му обвинение за тежко умишлено престъпление.

Обвинени за мелето в „Сакса“ са Димитър Колев-той е под домашен арест, Петър Ганев-Белото-той е с мярка за неотклонение задържане под стража, а друг заподозрян-Петър Попчев-Попчето се издирва от полицията.
 
Припомняме, че един от задържаните - Димитър Колев е под домашен арест още от септември, Петър Ганев-Белото продължава да е в ареста, а друг потенциален извършител - Петър Попчев се издирва трети месец.