Лекарите от УМБАЛ Бургас зад колегите си
Лекарите от УМБАЛ Бургас зад колегите си / netinfo
Екипът на УМБЛ - Бургас иска строго наказание за младежа пребил лекари и персонал в болницата в "Меден рудник"

Ръководството и целият медицински персонал на УМБАЛ Бургас остро осъжда насилието над колегите от болницата в "Меден рудник", които вчера станаха жертва на побой, се съобщава в писмо до медиите. Екипът на здравното заведение иска по-строги мерки срещу извършители на подобни посегателства. 
"Изразяваме своята солидарност  към пострадалите и отправяме апел към отговорните институции за адекватно наказание. Според нас да посегнеш на медик, който в същото време спасява човешки живот, е недостойна постъпка, която заслужава цялата строгост на закона. Поради тази причина бихме подкрепили всички мерки,  които биха гарантирали спокойствие при изпълнение на задълженията ни", пишат още от университетската болница.
Припомняме, че около 2 сутринта на 24 май, 23-годишен мъж от София, работещ сезонно в Созопол, нападна и преби двама лекари и охранител в здравното заведение. Младият мъж е бил приет във видимо нетрезво състояние, а малко след това е изпаднал в безсъзнание. В момента, в който се събужда и вижда лекарите той ги напада с юмруци, ритници и ругатни. Нападателят е задържан, срещу него вече е повдигнато обвинение за хулиганство в условията на опасен рецидив. 
Един от пострадалите - охранител в "Бургасмед" днес беше операриран. Районната прокуратура в Бургас наложи 72 часов арест за 23-годишния нападател Кирил Нойков