Кметският наместник в село Миролюбово - Димитрина Минкова
Кметският наместник в село Миролюбово - Димитрина Минкова / netinfo
Председателят на БФУ Стефан Колев откликнал на молбата на кметския наместник и построил църквата
Храм в село Миролюбово
93913
Храм в село Миролюбово
  • Храм в село Миролюбово
След 90 години чакане, близо 200 християни от село Миролюбово, община Бургас ще си имат първи православен храм. Това е била първата цел и кауза на кметския наместник Димитрина Минкова още от деня, в който поела поста. 
Оказало се обаче, че да има църква в селото не е нито лесна работа, нито може да стане бързо. "Само документално, с нужните одобрения,този проект ми отне 3 години и 6 месеца. Изключително съм благодарна на президента на строителна фирма "Бургос строй" и общински съветник от ГЕРБ - г-н Стефан Колев, който откликна на молбата ми, само ден по-късно строежът вече беше започнат". Това разказа в студиото на Дарик Бургас - Димитрина Минкова. 
По думите й, търсенето на средства е също толкова трудно, както и изкарването на разрешения. Всички жители обаче били готови да помагат с каквото могат, сред тях и руснаци, гърци и англичани. Местните стари хора пък събирали и стотинки за да могат да помогнат. "Запознах се с г-н Колев, чрез общински съветник от Бургас. Не се наложи да му обяснявам много за нашата цел, съгласи се и първата копка беше направена на 26 октомври, на Димитровден. Храмът носи името на светеца. Сега първоначалният ни проект за параклис, вече се разшири до църква. Имаме си и назначен свещеник и дори имаме заявки за четири кръщенета на дечица. Едно от тях е й новороденото момченце на нашия дарител г-н Стефан Колев", допълни още кметската наместтничка. Сега от селото набират средства за иконите и външната изолация. Всеки желаещ да подкрепи инициативата, може да го направи по банкова сметка на Алианц банк България АД BG21 BUIN95612000431325 за Храм "Свети Димитър"
Повече по темата, чуйте в звуковия файл: