След 20 години бургаска майка благодари на Отделението по неонатология
След 20 години бургаска майка благодари на Отделението по неонатология / netinfo

Бургазлийката Яна Петрова, чийто син Филип през април навършва 20 години, организира специално събитие, за да благодари на акушерките и лекарите в МБАЛ Бургас.
Благотворителния търг откриват три известни акушерки - Велина Василева, Яна Георгиева и Диана Павлова. И трите работят в Родилното отделение на МБАЛ Бургас и са помогнали на хиляди майки да преживеят раждането като специален и щастлив момент. Същата вечер Велина Василева става „Акушерка на годината" - връчена й е награда на церемонията, а на другия ден получава същата титла и от колегите си в МБАЛ Бургас. А Яна Георгиева идва със сина си Гого - роден едва 580 грама и също прекарал първите месеци от живота си в Отделението по неонатология.
„Дойдох с моя син, за да го видите - как от едно миниатюрно бебе, след лекарските грижи, е вече голямо и здраво дете. Няма по-голямо щастие от това една майка да прегърне детето си и да знае, че то ще живее. Затова ви моля да подкрепите тази кауза", обръща се Яна към гостите.
На търга са събрани 670 лв., които вече са дарени на Отделението по неонатология, за закупуване на апаратура и консумативи от първа необходимост.