/ Снимки: Община Бургас

Младият отбор на "Черноморец" защити второто място от турнира за Купа България по водна топка - мъже. За втора поредна година бургаският клуб се класира и игра на финал. Пред родна публика на басейна в "Парк Арена ОЗК" бургаските ватерполисти триумфираха със сребърните медали.

Радостта за СКВТ "Черноморец" беше двойна. Паралелно с турнира за мъже, на басейна в "Меден рудник" се проведе турнирът за жени. В надпреварата момичетата на треньора Петър Йонов също станаха носителки на Купа. Те спечелиха бронза, като на първо място завърши "Ботев 2000", а втори е "Локомотив НН". Четвъртото място зае "КПС Варна".

водна топка
Снимки: община Бургас

Мъжкият отбор на "Черноморец" беше единственият тим в турнира, който спечели и четирите си мача в група "Б". След убедителни победи над "Нептун" с 14:5, "Комодор" с 11:8, "Черно море" с 10:6 и ЦСКА с 10:7, бургазлии оглавиха класирането с пълен актив от 12 точки и заслужено стигнаха до финал. В другия поток "КПС Варна" детронира носителя на Купа България "Локомотив НН".

За съжаление и много неочаквано, във финалния двубой от турнира "черноморци" не успяха да покажат играта, която предложиха в мачовете от груповата фаза. И двата отбора бяха абсолютно равностойни, но в завършващите удари шансът беше на страната на "КПС Варна". "Черноморец" удари пет греди, а вратарят на съперника спаси всичко възможно. Варненци спечелиха трофея на страната със 7:1 /2:0, 2:0, 2:0, 1:1/, а за втора поредна година "Черноморец" ликува с Купата за второто място.

водна топка
Снимки: община Бургас

Голямата изненада в турнира беше отпадането на големите фаворити от столицата "Локомотив НН" и ЦСКА, които останаха извън призовата тройка. В малкия финал "Локо" беше победен със 7:6 от "Черно море", който взе бронза. Призьорите бяха наградени от кмета на Община Бургас - Димитър Николов и президента на БФВТ Петър Петров.