Скандалната прогноза на Хремавия облак
Скандалната прогноза на Хремавия облак / netinfo

Прогнозата за времето достига до вас с помощта на вожда на племето на синоптиците Хремавия облак.

Станал рано тази сутрин върховният синоптик и отишъл към банята да се освежи преди важния ритуал по изпращането на димните сигнали с информацията за времето.

Разопаковал се вождът по анатомия и извикал Водааааа!!!!!

Тази сутрин на смяна бил служителят на индианското водоснабдяване Треперещите ръце. Служителят съвестно излял една кофа предварително стоплена вода върху осанката на вожда. Същият свирукайки си някакъв индиански напев от типа на ей а е й е й е й е а се насапунисал обилно, ама толкоз обилно, че заприличал на един голям снежен човек. И пак викнал Водаааааааа!!!!!!

Тогаз Треперещите ръце , на когото близките му ласкаво викали Половинка мозък , разсеяно грабнал първата кофа до себе си и я излял върху къпещия се мъж. Да, ама в бързината се оказало, че бил взел кофата с вряла вода…

Дочул се рев, рев ужасен и страшен. Треперещите ръце стреснато взел друга кофа и отново панически я излял …този път обаче бил взел кофата със студена вода, в която дори плували и няколко ледчета. Хремавия облак реагирал на това с нов още по-гороломен рев. Треперещите ръце се разтреперал и изпуснал празната кофа, която се приземила върху вожда и издала онзи характерен звън, който се получава при удар на поцинкована кофа с някоя глава.

Хремавия облак изревал грозно зловещо , грабнал томаховката от стената и тръгнал да въздава справедливост.

Получила се любопитна гледка. Треперещите ръце бягал и крещял, а зад него някакъв полунасапунисан гол мъж , изпускал пара и размахвал томаховка. Абе, картината си била направо страшна.

Наизлезли индианците и видяли странната гледка, а пък шаманът Куция бизон нещо още бил сънлив и извикал

Това е Снежния дух!!!!!!!! и посочил към все още обилно насапунисания Хремав облак. Според поверията на племето Снежния дух идвал и изпивал всичката огнена вода и затова индианците синотици загърмяли стръвно по насапунисания вожд, който си бягал все така гол с томаховка в десницата и с люшкащ се ..таквоз опознавателен знак.

Точно това го спасило. Жена му Трън в петата познала благодарение на този …хм…таквоз ......знак мъжа си и извикала

Спрете!!!!! Това е вождът!!!!!!!!!

Около трийсетина жени се загледали по внимателно и викнали също

Ама, наистина е вождът!!!!!!!!

Така вождът се спасил..подсушили го с кърпа, а той служебно порицал онзи нещастен служител Треперещите ръце.

Все пак след всички тези перипетии чест му прави, че ми прати димни сигнали с прогнозата.

Оооо, бледолики, по небесните прерии ще пасат облачни бизони. От запад ще препускат на изток. Слънчевия реотан ще светне и дори малко ще ви стопли..

Оня що духа ще е слаб, а на гости ще ви дойдат 19 от синовете на Великия термометър.

Аз казах!!!! Хау!!!!!