Сините предлагат безжичен интернет в центъра
Сините предлагат безжичен интернет в центъра / netinfo
Мрежа за свободен достъп до интернет да бъде изградена в центъра на Бургас, предлагат от СДС. “Безжичният достъп ще улесни хората, чиито бизнес е динамичен и изисква постоянна връзка с мрежата. Това ще е предимство и за младежите, които ще могат да излязат от компютърните зали и да сърфират на чист въздух”, обясни общинският председател на партията Вълчо Чолаков. Предстои сините да входират и докладна с предложението в общинския съвет. Според текста на решение, финансирането на услугата трябва да се извърши с пари от общинския бюджет.

Проектът предвижда поставянето на специално устройство в сградата на общината, което ще осигури свободен интернет достъп в градинката пред нея.

“Има два варианта, които не са скъпи. Може да се направи вътрешен монтаж на предавател, с който обаче ще има по-слаба връзка. Ако монтираме рутер външно, интернетът ще е по-бърз и постоянен. Така на 112 метра от общината скоростта ще бъде 54 мегабита”, разясниха сини IT специалисти. Те предвиждат следващите зони за свободен нет достъп да бъдат в Морската градина