Сигурността решаваща за чуждите туристи
Сигурността решаваща за чуждите туристи / netinfo



24% спад на финландските туристи, с пакетна почивка в Слънчев бряг се отчита тази година, спрямо лято 2007 година. Това съобщи днес представителят на финландското консулство в София пред ръководството на община Несебър. Успоредно с това от норвежкото консулство в България поискаха от кмета на Несебър гаранции, че в заведенията в курортите няма да бъде проведен алкохол на ненавършилите 18 години. Езикова бариера с полицейските служители беше друг проблем поставен от представителите на консулствата на скандинавските страни.
Шефът на РПУ – Несебър увери, че от тази година в община Несебър са обучени 22 служители, които владеят английски и немски език, а преводачите на територията на полицейското управление в туристическата община са трима.
От 1 юни на територията на Несебър ще бъдат командиравони 80 полицейски служители, както и постоянна жандармерийска част за по-голяма сигурност на туристите. Видеонаблюдение е разположени в Слънчев бряг и старата и нова част на Несебър.

Кметът Николай Димитров гарантира постоянни проверки от контролното звено на общината, както за такситата, така и по заведенията предлагащи алкохол на непълнолетни граждани. Горещи телефони за нарушения и при оплаквания на туристи ще има поставени и в хотелите.

"Приоритетен проблем за община Несебър това лято ще бъде спазването на наредба №1, свързана с безопасността и обществения ред и сигурност. Предстои да разширяваме и вътрешния инспекторат, който заедно с полицията ще изпълнява функциите на контролен орган", увери Николаю Димитров.