„Шведска маса” си призна, че Му завижда
„Шведска маса” си призна, че Му завижда / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” си призна, че Му завижда
71064
„Шведска маса” си призна, че Му завижда
  • „Шведска маса” си призна, че Му завижда

И започна ново седмоброене в земята, що голяма е като човешка длан. Тогаз събраха се медийни тръбачи ерихонски да посвирят на Първия болярин Орешар и свириха му медено и нежно, пък той припяваше за чудеса чудни, дето щяли да стават и тръбачите медийни ерихонски „Осанна” възвестиха.

Нажали се заради туй гербераторът всеславен и излезе на агората, пък с лице тъжно и сърце свито рече на човеците, че всеки мъж в станата Му завиждал с черна завист и като него искал да бъде. И попита той тръбачите медийни ерихонски защо вече на него не свирят Му нежно никак даже и забравили ли са, че на Него царе, папи и патриарси конграчулейшъни думаха Му.

А тръбачите не чуха го, щото в ушите им словата Орешариеви вече кънтяха.

Тогаз настана петък и крава излая, куче изгрухтя, а котка изкукурига. След тия поличби страшни вредом настана рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибелние духовно.

Така след тия знамения страшни и поличби дъхоспирателни започна предаването „Шведска маса” и две радиоизчадия с имена Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон заредиха слова гнусни и злостни.

Първо Весо пя песен на КИС. Пя, та се къса. И не стига това, ами по-лошо стана, защото и гърлено пеене раздра ефира. Мъже си драха гърлата и никой не разбра защо това се нарича пеене, а не дране. Наистина беше ужасно и неслушаемо По този повод Максимовсон каза, че музикалният подбор в тъпотошоу е субективен и той е субектът, който избира музиката и му дремело на обекта, че не я харесвали.

После политолъгът бай Недко от Черноград се обади, за да поздрави с песен черноградчани, тополчани, помаците и търговеца Раси Гьоладжията.

И като поздрав прозвуча ужасно изпълнение на „Бургаски вечери”, а зад микрофона застана Нидялку ямболския славей.

След това започна обсъждането на фундаменталния въпрос „Завиждате ли на Бойко Борисов и искате ли да бъдете като него?”

Малко по-късно Радо сподели, че според него Бойко Борисов бил като Назърбаев. Първо биел зетьовете си, после им давал обществени поръчки. И пари бил направил много.

Ники сподели, че темата лепнела и че човек би трябвало да бъде тъп като слонски задник, за да плюе по Бойко Борисов. Накрая припомни, че Борисов бил построил новия Бургас и всички трябвало да са му благодарни. И попита водещите, защо се страхуват да кажат нещо срещу Сергей Станишев.

По този повод Максимовсон и Калудовсон заговориха за дипломната работа на Станишев, посветена на ролята на униформата за бойния дух на Червената армия.

Борката призова водещия Максимовсон да стане политик, защото го бил излъгал, че ще му направи диск с песни на Стефифешън. Щом лъжел така приятели, щял да може да лъже и народа. А по темата обясни, че днешните политици крадяли по европейски маниер.

Бат Коста витиевато заговори за хора, които сторвали свирки на Борисов, а после се обърнали срещу него и в момента свирели на други политици.

Следващият слушател пък каза, че не завижда, но хората завиждали на Борисов, щото бил премиер, а те не. И каза, че е цяло чудо, че в Бургас някой може да каже критични думи за Борисов и за дясната му ръка.

В някакъв момент двамата водещи вече толкоз се изчерпаха, че дръпнаха шалтера и отидоха, та се не видяха за радост на интелектуалците в Бургас, които си отдъхнаха.

Но другия петък се чу, че пак щяло да има „Шведска маса”. Еее, злото неизтребимо е явно.

(поради техническа тъпотия на екипа, в звуковия файл ще чуете само 40 минути от днешните глупости)