Шведска маса  ще продуцира сингъла Цецо СРС-та слушаше
Шведска маса ще продуцира сингъла Цецо СРС-та слушаше / колаж: Златина Гайдажиева
"Шведска маса" яко в българския шоубизнес
37100
"Шведска маса" яко в българския шоубизнес
  • "Шведска маса" яко в българския шоубизнес

И настъпи втората седмица от месеца първи на поредната година от управлението Му на Онзи, Що Се Радва, Когато Болярите Му Се Мразят.

Тогаз един нотабил с име Яне Ле Бело Яне излезе на агората и пред хората раказа как първенците Ваньо, Искра и Менда на тъмно вършели лошави неща и дума по дума извади на показ думите им.

Ама първенците хич даже не се засрамиха и хич даже не си посипаха главите с пепел, ами рекоха, че лъжа били думите и не били ги изричали нивга.

А Онзи, Чиито Две Имена Се Пишат И Се Изговарят С Главни Букви мълчеше и всинца се питаха защо мълчи.

И мина се ден и чу се, че девата Искра била с чиста съвест, а девата Менда омерзена и озлочестена била.

А в разнородното събрание първенците на държавата ругаха се като каруцари.

Пък в село едно малко Кости, що зовеше се, явиха се войни от войските ветеринарни и сложиха под ножа говеда всякакви, кози, овци и прочие добитък заради страшната болест шап.

И плакаха хората за своите хайванчета, ама при тях дойде боляринът Симеон от рода на Дянко да раздава по 300 гроша на стопаните.

А насред седмоднева болярин един, познат като Касим Дал, отказа се да служи повече на ордена на Сокола и възнесе се в оставка. И чудеха се хората като какво ще означава това, а едни казаха мъдро Касим Дал Касим Взел.

Накрая чу се, че Най-големият ще идва в града Бургас да копае първа копка на мост голям и възрадваха се всички каруцари, че път ще имат.

И насред тази радост всенародна се чуха противни и гъгниви гласове, пък почна предаването „Шведска маса”, а гласовете гнъсни на Весо Максимовсон и на Красимир Калудовсон бяха.

Монголски рап изля се в ефира и опъна нервите на всички слушатели. Още не бяха се опомнили и хората чуха песен на индианците навахо за яздене на коне. От песента не стана ясно дали четириногите са болни от шап или ездачите имат ревматизъм, но като цяло усещането беше тъжно и тягостно.

Последва четене на вестници по един непочтителен начин, но малко по-късно нервите на слушателите бяха изопнати от китайска поп песен.

Тозчас позвъни неизвестен слушател и цитира великия кормчия Мао, според когото „Който ядял повече от три зърна ориз, бил империалист”

И тъй се стигна до основната тема на предаването „На какво ниво е българският шоубизнес”.

Иван Терзиев обясни, че у нас властва голяма простотия и голотия и българските звезди светели само у нас.

Слушателят Деянов се размечта и поиска по-голямо финансиране за артистите ни, за да стигнат колегите си по света.

Радо Русев обяви изпълнителят Цецо за най-голям шоумен и дори разкри, че неговият музикален проект „СРС-та” бил финансиран с 300 милиона лева.  Дори определи албума „СРС-та” като най-слушан.

Критик Стоян се нарече най-успелия представител на шоубизнеса у нас. После обясни, че водещата фигура у нас според европейските критици бил азис, но той бил задник, а което означавало, че и шоу бизнесът бил задник.

Зазвуча песента „Двамата болни крале” в изпълнение на препил сибирски шаман и един слушател изрева на умряло и каза, че ще се самоубие, ако водещите не спрат парчето.

Спряха я, ама никой не можа да озапти социолога Райко Извадката, който определи алисия както номер едно у нас. После обясни, че песните й пълнят главата с мелодичност. Човекът така се развихри, че изтъкна и хубавите дупета на българските певици като голям плюс. В края на своето слово сравни височината на бургаския шоубизнес с височината на Странджа.

Професор Генчев от йога клуб Дъскотна сложи знак на равенство между шоубизнеса и освобождаването на червата. Според него българските звезди за разлика от световните не си плащали данъците.

Накрая незрящата танцьорка Валя изрази разочарованието си от българския шоубизнес, защото й казавали, че й били малки циците.

Накрая даде своята рецепта как да се случат нещата. Първо шоу от сърце и после бизнес.

Онемелите слушатели бяха ударени като с чук по главите от сериала „Непресъхващо лове”.

Стамат и Хортензия бяха подложени на възмумителни изпитания, по силата на които бяха вързани за други герои.

Героят Манекен трябваше да чурка, но скандалът избухна, когато стана ясно, че с него край писоара ще припърхва и Хортензия.

Напрежението се усили, слушателите вече се питаха дали Манекен ще се напикае, дали Хортензия ще му помогне при разкопчаването на дюкяна и дали камерите ще дават всичко натюр.

Героинята Манекенка изпадна в нервна криза , стана страшно и...

И предаването „Шведска маса” свърши

Чуйте темата „Български шоубизнес по шведски” в звуковия файл под снимката