„Шведска маса” са абсолютни комплексари
„Шведска маса” са абсолютни комплексари / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” са абсолютни комплексари
51415
„Шведска маса” са абсолютни комплексари
  • „Шведска маса” са абсолютни комплексари

И отпочна се нов седмоднев от месеца третий на годината трета от управлението Му на Онзи, Що Цените Сваля С Поглед. И възправи се Той и поведе болярите си верни към държавата далечна катарска търговия да правят. Но там, край пясъците жежки, катарци не появиха се хич даже и разгневи се Той.

И когато върна се в страната с големина на една човешка длан, ден не изтрая и главата на болярина Трайко посече, а след нея и главата на болярина Стефан катурна се.

Тогаз любимият гербератор Ленторезец Първокопник ядоса се още и заплаши търговците на яйца, че ще изгони ги от храма, ако яйца скъпи продават, а тръбачите медийни ерихонски само туй чакаха и възвестиха „Осанна”.

И в тези времена усилни и страшни, когато бонуси отнемаха се, чу се рев ужасен, зловония и дим отровен запъплиха по земната твърд и започна предаването „Шведска маса”, а народът беше предаден на погибление духовно и рев, вой и скърцание със зъби настъпиха.

Още в първите секунди на предаването двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон направиха гаф ужасен и сложиха безмислените си брътвежи върху словото на премиера, който по същото време обясняваше защо е посякъл главите министерски. Вместо да чуят това, хората чуха новото парче на мрънкащия синус Джорджано, който представи песента „Пиеш ли?”.

Ефектът беше неописуем. Шофьор на известна сладкарска верига спря камиона си и започна да захвърля минувачите с торти, а учителка по литература обръсна веждите си.

Последва и второ парче на Джорджано с име „Танцуваме сега”. Изобщо оказа се, че пловдивският сладкогласен ангел има още много нови проекти.

Тук някъде водещите започнаха да разсъждават на глас защо се е стигнало да анихилирането на двамата министри.

По този повод позвъни слушателят Иван и даде своето мнение, което гласеше:

„На министъра писаха му цафка,

Няма как, подаде си оставка.

На завоя друг си чака, чака,

За министър хвана го мерака.

Няма никой, той си чака

А пък бате Бойко до гуша е в батака”

Стихотворният бюлетин продължи с нов слушател и с епиграмата:

„Трудно се създава нова култура

Със стара милиционерска номенклатура”

После слушателят попита двамата водещи-цесекари кое по-лошо за тях: Да ги ритне цървул от Симитли или чепик от друго място, на което двамата отвърнаха, че е по-лошо да те удари син лакът на Гонзо.

Последва ново гъгнене на неуморимия Джорджано, но то беше прекъснато от слушателя Радо, който припомни, че Стойчо Младенов е станал шампион на говежди стадион. После препоръча да си спомнят кой министър е скочил срещу цените на горивата и тогава щяло да стане ясно, защо е бил сменен.

Някак неусетно разговорът преля в основното меню на днешната маса: „Кой е най-големият комплекс на българина? От какво най-много се страхуваме?”

Проницателният фейсбукър Петър беше написал, че най-големият комплекс на българина е „Меден рудник”, което накара Ники да обясни, че истинското име на този комплекс било МАЦИ, т.е „милиционери, ахмаци, цигани и интелигенция”. Гражданинът от центъра си позволи да обиди и живеещите в „Изгрев”, наричайки ги „Заедно живели живи и умрели”, намеквайки за близостта на комплекса до бургаското гробище. Обитателите на „Славейков” Ники безпощадно нарече „весели селяни, гъсто населени”.

В анкетата, проведена срлед бургазлии по темата, случаен минувач разказа, че негов приятел вече бил психиран ок комплекса си, че е неспособен и урочасан, че си ходел със скилидка чесън в джоба. Останалите се обединиха около тезата, че най-големият комплекс на българина е този му за малоценност. А най-големият страх е да не изгуби работата си.

Ни в клин, ни в ръкав, скудоумните водещи обявиха, че поздравяват Ники със своето звуково оръжие Джорджано и хита му „Ето, ето!”. Коравият психически слушател, обаче, издържа на страшния удар и им го върна с твърдението, „Не влизаме в Шенген, защото генът ни не е шен!” И добави, че най-големият нашенски комплекс е, „когато пием на eкс и после правим секс”.

Максимовсон и Калудовсон потънаха в дълбоки размишления, което на практика не доведоха до нищо, заради силно ограничения им умствен капацитет.

Накрая все пак се изясни, че двамата смятат, че средният българин от малък е свикнал някой да го поучава и да го хвали или наказва и затова нищо не може да направи сам. И вместо „Амин” пуснаха „Минава 6 вечерта” на своя любимец Джорджано

Тъй изтече още едно предаване в канала и никой не съжаляваше за него

Чуйте го в звуковия файл под снимката