„Шведска маса отвори шкембеджийница в ефир
„Шведска маса отвори шкембеджийница в ефир / колаж: Ангел Иванов
„Шведска маса" отвори шкембеджийница в ефир
54480
„Шведска маса" отвори шкембеджийница в ефир
  • „Шведска маса" отвори шкембеджийница в ефир

И отпочна се нов седмоднев от месеца шестий на годината трета от управлението Му на Оногова, Що Знае Какво Ще Стори Главата Държавна На Другия Ден.

Слова скверни и хулни посипаха се връз главата на един благочестивий митрополит. И като го посочиха с пръст, рекоха „Тогова песнопения и молитви продума насред казино хазартно”. Тогаз възнегодуваха миряните и питаха се по агората като как тъй светиня Му край ротативки и покер машини благословение давал е.

Пък хората по агората хич даже не знаеха как да обяснят на себе си това деяние.

И още едно дело неразбрано остана. Един велможа от племето на манджуците за архонт обявен беше, щото парици бил давал за храмове, ама миряните хич даже не радваха се. Дори ропот тръгна по агората.

А на едни велможи стражи нахлуха в чертозите им и да вземат най-свидното им заплашиха ги. После обвиниха ги в изпиране на жълтици. И един, когото зовяха Пъпката,  много противи се на тия обвинения, а другарят му по пране мълча обидено. За лоши нарочиха ги и мълвата обиколи за час страната с големина на човешка длан.

И стигна се до ден велик и пресветъл, когато всемилостивият гербератор Ленторезец I Копник своя ден рожден отпразнува. Тръбачите медийни ерихонски възвестиха радостната вест и едни ножици подариха Му, други стихове писаха му и вредом всеобщо николаене и баречене настъпи. А Той преряза лента една и друмища нови откри.

В тез дни на успехи чутовни от пресветата църква анатема пратиха на гей сборището, което като второ пришествие щяло да настъпи. Туй деяние за противоестествено обявено беше и заклеймено, ама за даването на титли архонтски отците витиевато с думи елейни изказаха се, че от Бога било дадено, а не от Дявола.

Тогаз всеки пожела архонт да бъде, но малцина бяха и бидоха.

Тъй до петък стигна се и рев ужасен чу се и зловония от мазите хорски изпълзяха по улиците. Слънцето спря и сърдито печеше, а с крака потни и мозъци сухи две радиоизчадия Красимир Калудовсон и Весо Максимовсон отпочнаха предаването „Шведска маса”.

Така вредом настана рев, вой и скърцание със зъби, а народът беше предаден на печал и погибление духовно.

В началото Максимовсон беше разкрит като носител на титлата архонт. Оказа се, че получил това признаие заради добрините, които е сторил на миряните в село Алаген.

И тъй патрицият архонт и бръщолевещият му колега парий Калудовсон радиоизпуснаха кавър версия на Рамщайн в изпъление на украинските музикални хулигани Лос Колорадос.

След тях се чу Иван Младек банджо бенд, с което бяха поздравени всички чехкини, което си беше чудно, понеже изпълнителите бяха словаци.

После водещите на петъчното малоумие разсъждаваха дали след като един известен кмет е бил оправдан по обвинение за търговия с влияние, няма да бъде обвинен за влияние с търговия.

Общо взето имаше ломотене страшно и по някое време се стигна до основната тема на предаването „Кои са най-големите архитектурни престъпления на Бургас?”

Иван Терзиев избори няколко престъпления по главната бургаска улица „Александровска”. Човекът посочи занемарени сгради и фасади, а после добави и липсата на достатъчно отводнителни шахти. Накрая нарече дупката до площад Тройката „жабарник”.

След него Ники призова заради този жабарник архитектите да си дадат дипломите и с тях да запълнят дупката. После напопържа дупката през църквата „Свети Свети Кирил и Методий” и наруга мъдреците, които съборили старите къщи край булевард „Булаир”, а съвсем накрая се учуди, че управниците са позволили на целия автомобилен трафик да мине през Ешек булеварда. Накрая изрази мъка и печал по разрушените шкембеджийници.

След него приятна мадама с хубав глас нарече престъпление дупката до съдебната палата, след това класифицира като същото превръщането на пионерския дом в банка и проля сълзи за шкембеджийницата срещу кино „Родина”

И настана едно разшкембване. Архонт Максимовсон също потъна в спомени за утринни шкембе чорби, а измисленият сноб Калудовсон се хилеше подигравателно на тези плебейщини.

Накрая един друг слушател нарече престъпление събарянето на трите летни кина и се наложи водещите бързо да сменят плочата и от ревонстни фенове на шкембето да се представят като интелектуалци. Дори заохкаха възмутени заради изчезналите кина.

Накрая дъхът на шкембе чорба просмука идиотското предаване и то свърши по ужасен начин, неприятен като стомашни киселини.

В ефир беше изчетена мозъчната полюция на някакъв изкукал даскал от хасковско училище, който написал стихотоврение, ода за възхвала на премиера.

И да ви кажа г-н пристав и двамата водещи се хилеха непочтително и обидно.

Дано ги накажат. Чу се че предаването „Шведска маса” щяло да падне от ефир, ама да видим дали слушателите ще имат тоя късмет.

Чуйте адските им глупости в звуковия файл под снимката