„Шведска маса” обожестви Б.Б.
„Шведска маса” обожестви Б.Б. / *Златина Гайдажиева
В „Шведска маса” се роди новият Стамболов
26026
В „Шведска маса” се роди новият Стамболов
  • В „Шведска маса” се роди новият Стамболов

Като се заля кал, та цяла седмица. Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон изкараха стария радио-пулт Сивушко и тръгнаха да орат радиоефира.

И отпочнаха пак гражданското позорище „Шведска маса", а чорлав свещеник извика от амвона „Трижди анатема за тия юродиви безбожници, дето сквернословия леят и паството ми объркват...и тогаз двамата изреваха като йерихонски тръби: „Да бъде тъпота!"...И беше тъпота...

И настана всеобщ смут и земята се разтвори и в дълбините и потънаха трактор и хамстер, а до 2012 година оставаше твърде малко време.

В петък 12 февруарий в първата година от управлението Му, на оногова, що изтръгва от тълпите викове „Конграчулейшън", водещите на безподобно глупотевичното предаване „Шведска маса" достигнаха нови висоти на човешката мисъл, определени в дебелите книги като лудост.

По традиция бесен монголски рап продъни ефира в 8 часа сутринта, за да възвести на гражданството и на селячеството, че работите отиват на лошо. После ломотенето на Максимовсон и Калудовсон беше подпряно от песен за яздене на конете в изпълнение на индианците от племето „навахо".

Песента беше толкова обидна за конете, че когато я чуха от транзистора на своите стопани, две кобили пощръкляха. Едното чифтокопитно ухапа преминаваш москвич, а другото почна да гледа умно като декласирана участничка в конкурса „Мис мокър пуловер"

Трийсетина минути по-късно насред ефир двамата си ги мереха ...лаптопите и се обясняваха как се работи с менюто на социалната мрежа „Фейсбук". Като богат наследник на лозя в землището на село Миролюбово, Максимовсон се подигра на бедния си роднина Калудовсон и му препоръча да си купи нов лаптоп, а не да се излага с дъртата си талига.

После в рубриката „Безум", където всеки изтерщял поетес или малоумна поетеса могат да пишат, се чете поезия, посветена на култа към личността Му, на Оногова, който всички славят и песни за него пеят.

Немерената реч на поета Мартин грабна сърцата на журито, а стихотворението „Удар със стик" беше възнаградено с аплаузи:

Всяка мутра селcки тип

удря, мята той със стик.

Във районното си той ги слага

и налага ги с тояга

Всички нинджи смешни прави

щот с бухалката добре борави.

Бие се за чест и слава,

справедливост тежка той раздава.

Супермен го те зоват

и не могат да го спрат,

Що е болка той не знае,

сред биячите е цар, така е .

Сега в правителството той беснее,

да ги счупи всички той умее.

За държавния глава

всяка криза е шега.

В ефир беше прочетено стихотворение за възхвала на Вълко Червенков:

В буря, в беди и в несгоди

Смело ний крачиме днес

Вълко Червенков ни води

в боя за мир и прогрес.

и беше коментирана картината „Другарят Червенков гали житата и те растат по-бързо". Максимовсон чете на български, английски и на френски дори ода за възхвала на Оногова, що габровската Татяна Д` Арк венцехвали ката ден. Стана ясно, че ликът Му предизвиква небесни лучезария.

И тогаз беше обявена тънката червена линия, която проряза поредната „Шведска маса":  „Има ли култ към личността на Бойко Борисов"

Обади се един слушател и каза, че не че нещо, ама разни тъпоумници са обиждали  Стефан Стамболов и са го наричали изедник, хайдук, бандит и диктатор, ама той оправил България и затова не че нещо, ама някои типове наричали така и премиера, ама той, не че нещо, ама можело след време да се окаже, че е оправил България...

Обади се и друг слушател и каза, че медиите постоянно се мазнят на премиера и затова предлагал да се учреди наградата „политблизалка".

После беше изказано предположението, че премиерът всъщност работи като журналист на свободна практика в някоя медия, защото постоянно участва в телевизионни и радиопредавания.

Водещите изключиха тези сквернословия, защото се сетиха как преди време един слушател отправи пророчеството „Като ви слушам какви ги говорите, май ще ви застигне съдбата на Милен Цветков".

Докато Максимовсон и Калудовсон разсъждаваха в ефир за имането или нямането на култ към личността Му, на Оногова, що кара народният трибун Я.Я.  да се ядосва много, позвъни гневен мъж.

Той обвини двамата водещи, че насаждат литературна чалга и че явно изпълняват мисия да унищожат с гнусното си предаване всичко хубаво, което е останало от духа и традициите на „Златния орфей" и „Ален мак"

Човекът се представи като писател-митничар, литературен критик и още нещо, пък после съвсем се разпени и заяви, че пише докладна записка за Общинския съвет и законопроект за Народното събрание, които след гласуване и приемане щели да доведат до забрана на това отвратително предаване „Шведска маса".

А водещите само се хилеха и цвилеха неуважително.

Беше радиозлъчено и допитването до общественото мнение на социологическата агенция „Станчу кънсълтинг енд доматпрогресстройпромконсерв енд лимитид и синове".

В нея един участник в допитването каза, че за култа към личността Му, на Оногова, са виновни тъпанарите от радиата и телевизиите, които Му давали думата.

Последва новата серия на „Непресъхващо лове", в която Стамат отново не изтри прашеца на нежната девственост на Хортензия, ами вместо това,  подучен от злия сценарист само се отдаваше на високоинтелектуални псевдо трактати.

По този повод жалостивата баба Миладина от село Заберново изрева пред радиоапарата „Мъ няма ли кой да го напърчи туй девойче, бря!!!"

В края на предаването онемелите слушатели окончателно проумяха, че животът няма смисъл. Започна рубриката „музикална катастрофа", в която се дава път на песни, от които се срамуват дори и техните автори.

Радиоизля се гнусна кавърверсия на „Ние сме шампионите" на рок групата Куийн на японски език в изпълнение на шок групата „Кралицата на джапанките".

Беше разтърсващо, смазващо, светът спря да диша, но тозчас звънна критикът-митничар и още нещо и заля с гневни критики предаването и водещите му.

Той им каза, че е недопустимо да се радиоизпущат такива музикални зловония в ефир и нарече любимия на всички шведи професор Генчев  „дебел дебил".

А Максимовсон и Калудовсон все така се хилеха...

Все пак Бог се смили и дръпна шалтера на най-ужасното и недъгаво предаване, което някога е звучало в ефира над Бургаския залив.

А хората говорят, че другия петък пак щяло да звучи.

Ужас, ужас, ужас!!!

Избрано от тази нечестива радиогнъс можете да чуете в звуковия файл под снимката