Шведска маса: „Нахлузвайте анцузите, за да сте фьешън!”
Шведска маса: „Нахлузвайте анцузите, за да сте фьешън!” / колаж: Златина Гайдажиева
Шведска маса: „Нахлузвайте анцузите, да сте фьешън!”
45562
Шведска маса: „Нахлузвайте анцузите, да сте фьешън!”
  • Шведска маса: „Нахлузвайте анцузите, да сте фьешън!”

И започна нов седмоднев в страната колкото една човешка длан. И пак тръгнаха из агората добри хора, с ореоли по главите и захортуваха медени слова елейни на хората, пък заобещаваха им земен рай да построят.

И Онзи, Който Осмелява Се „Не” Да Казва На Оногова, На Когото Никой Не Смее „Не” Да Казва росен пресен обиколи едни градове и села, а Онзи, Що Калфа На Народа Иска Да Бъде обиколи други.

Тъй обикаляха в несвяст и хората чудеха им се за чий... пред очите мяркат им се...

Пък чудна дева от страната Бразил яви се в няколко градове български и хората радваха й се и приветстваха я и името й „Дилма” с обич изричаха, защото казано е, че българите най- радват се на освободители и на гости.

А в града боголюбив Бургас едни юнаци доверието хорско поискаха и програми чудни показаха и разказаха, пък хората объркаха се на коя история да вярват.

Тъй след дни причудливи и странни, пълни с предизборни знамения и поличби, стигна се до деня петък и в ранно утро чу се кикот и зловония понесоха се, а две скверни радиоизчадия с имена Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон отпочнаха предаване гнъсно „Шведска маса” наречено и народът беше предаден на погибление духовно, пък чу се рев и скърцание със зъби.

Предаването по традиция започна ударно. Монголски рап разцепи ефира и вцепенените слушатели хич даже не вярваха на ушите си.Само че това им се стори като ангелогласен хор, когато след минути заплющя албански хип-хоп.

Двамата водещи охотно се заеха със семантичния анализ на думата „гъзувар” и съчетаваха до безкрайност корените „гъз” и „вар”

Около прегледа на печата се изля прочутото парче „Джиновий велорекс” на словашките нещастници от Иван Младек банджо бенд. С гъгнив гласец някой изпя история за някакъв окуцял динозавър, който се събудил в наши дни и причинил куп бъркотии. Накрая не стана ясно какво станало с противната твар, но и никой от слушателите дори не пита.

Усещането за безнадеждност се увеличи докрай, когато талантливият Бойчо от Карнобат изхъхри песента „Сутрин”.

При прочита на вестници стана ясно, че предаването „Шведска маса” отива на балотаж на изборите за най-тъпо радиопредаване.

Последва рубриката „Масов делириум”, в която беше направен опит за телефонна връзка с пророк Иван, който предлагаше „ангелска терапия”. Уви, оказа се, че пророк Иван мътните са го взели и нищо не се получи.

Тъй се достигна до основната тема, посветена на навиците на бургазлии и бургазлийки да ходят из центъра на града с анцузи.

Според слушателя Ники въпросните спортни одежди били много удобно, практично и добро облекло. Дори той припомни как през миналия век мъжете бургазлии ходели с моряшки фланелки под прозрачни бели ризи от найлон, с вратовръзки, къси панталони и джапанки. Това било фешън писък по онова време.

След него думата взе млад човек, който изкрещя „Алоууу пичуи, аз ку ни си туря анцугъъъ, не бивъм... Маняци, въъъ, слушамиии тукъ, пуснети Анелия, ве и и оня чичак да дойди да апне с нас малку пача, веее!”

Максимовсон и Калудовсон точно обясняваха, че по-тъпо мнение не са чували, когато в ефира се чу благ и топъл баритон, който се оказа притежание на един поп.

Отчето благослови анцузите и изнесе „Проглас към анцузието”, демек сподели, че в църковния магазин в центъра на Бургас се продавали икони, иконостаси, божии книги и анцузи още и маратонки, защото те от Него били дадени. Дори благослови всички носящи анцузи бургазлии.

Последва включване на Иван, който изрецитира следното:

„Смени кирливия си анцуг с костюмче от”Версаче”

но същия тъпак остана си обаче.”

Безспорен шок за всички беше изповедта на незнаен жител на комплекс „Меден рудник” в Бургас. Човекът призна, че преди 11 години поставил условие на майка си: „Или ми купуваш анцуг от известна марка или няма да се оженя!” Практичната майка му подарила спортен екип, който ставал за деня, за нощя и за покривало на колата.

Фенът на спортното облекло направи извода, „България - това е анцуг”, а после обясни, че в „Меден рудник” всички носят анцузи.

Тук водещите си припомниха как един кмет преди години изрече в ефир сакралната мисъл „В общината всички сме по анцузи”

Накрая ефирът се огласи от румънския славей Ромика Пучеану, която изпя своя хит „Пер друме де Ликзандре”, която водещите с тъпашки кикот си преведоха като „Пътят по Александровска” и поздравиха с нея всички бургаски анцузлии.

Така в дивно безсмислие и идиотщина завърши поредното издание на „Шведска маса”, а в поредната социална мрежа се появи поредната група с име „Заточете Максимовсон и Калудовсон в Заберново!”

„Ха дано, ама надали! – чу се глас от преизподнята – „Другият петък пак!”

Скверните глупости на двамата изверги можете да чуете в звуковия файл под юродивата снимка