„Шведска маса” изпуши на първи юни
„Шведска маса” изпуши на първи юни / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” изпуши на първи юни
54009
„Шведска маса” изпуши на първи юни
  • „Шведска маса” изпуши на първи юни

И отпочна се последният седмоднев на месеца пети от годината трета на управлението Му на Оногова, Що Пушачите Простаци Нарича.

Потоп изля се над земята с големина на човешка длан и земетръси разтърсиха я. Уплашиха се людете и смут душите обзе им. Униние появи се и тогаз яви се всемилостивият и вседаващият гербератор Ленторезец I  Копник  в крепоста Мадан и попита ги дали ги е заплашвал от имената си да се отрекат и дали насилвал е волята им и вярата им, а те мълчаха и той каза „Ето, никой не съм натискал”, а медийните тръбачи ерихонски заниколайчиха и забаречиха първото за седмоднева „Осанна”. Но чудесата продължиха.

В непристъпната крепост Свиленград победени бяха племената митничарски от храбрия болярин ковчежник Симеон. И закани се той, че камък връз камък няма да остави от митничарските чертози, щото с лошавина били пълни. Пък после положи плениците на тестове мъчителни и те не издържаха ги.

След това гербератор Ленторезец I Копник появи се в твърдината Бургас и рече им на хората „Радвайте се и веселете се, щото хвалят ни и заедно с племената германски за пример сочат ни”. Пък едни войни с наметала и плащове зелени наобиколиха го и помощ поискаха Му, а той даде им 300 000 жълтици, но те негови не бяха, а на другиго, ама другият от сърце даде ги, защото Той казал му бил. И тогаз тръбачите медийни ерихонски заниколайчиха и забаречиха второ „Осанна”.

Тъй в тия дни усилни петък стана и вой чу се, после смях писклив на хиена и смрад киселозелена понесе се, пък предаването „Шведска маса” настана. Двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова скверни задумаха и рев, вой и скърцание със зъби навред започна се, а родът человечески на погибление духовно беше предаден.

В началото по неясно какви художествени критерии беше радиоизпусната песента „Обмарок Имама” на групата Ленниград. Песента за безпаметното пиянство на лирическия герой накара водещите да пръхтят от удоволствие. Те достигнаха почти до нирвана, когато след минутки пуснаха в ефир Стефифешън, която ви и пищя до откат. Някъде в този момент и двамата водещи си признаха, че не знаят кой е написал романа „Младите лъвове”.

Музикалните недоразумения продължиха с кавърверсия на Рамщайн, в изпъленние на хронично развеселените украински музикални терористи Лос Колорадос.

Тъй леко и лежерно се поде разговор за забраната на пушенето, но първият слушател, който взе думата, бръкна с пръст в раната цесекарска и нарече треньора на армейците Делиорманчо. След като се изгаври с цесекарите, носителят на прякора Добруджата обясни, че е спрял цигарите през 2000 година и не иска да му димят в лицето.

След него Ники Тодоров благодари на премиера Бойко Борисов за помощта му към Нефтохимик или по-точно за 300 000 лева, които издействал за футболния отбор.

След него Ники Константинов посъветва феновете на Нефтохимик да благодарят в книгата за историята на отбора на Борисов.

И тогава темата преля плавно в разсъждения за децата и какъв Бургас и каква България ще им оставим някой ден.

Иван Терзиев обясни, че след нас ще останат несменени чипове, лош материал и простаци, които пушат цигари в заведенията.

Ники беше още по-краен с мнението си, че ще оставим Бургас, просмукан от мирис на запъртък и на кисело зеле.

Традиционно крайният в мнението си Радо призова да оставим България без в нея да има слагачи. Слушателят обясни, че у нас всички хвалят властта и и се слагат. После рипна срещу раздаването на 300 000 лева на футболни отбори, защото според него тези пари щяли да бъдат взети от обикновените хора. Радо наруга и един доносник на Държавна сигурност, който бил приватизирал името на Апостола на свободата.

След него в първоюнската тема се включи друг човек, който поясни, че сме държава на агентите и на пичовете, но нямало пички, защото всички били селянки. Слушателят попита какво точно вършат служителите на общинска полиция и общо взето възнегодува срещу тях. Накрая човекът призна „вий имате гадни гласове, изобщо не ма кефите” и се подигра на водещите, че нито една жена не им звъняла по телефона.

Накрая позвъни смутен младеж и призна, че чака с нетърпение „Шведска маса” всеки петък и нарече предаването хубаво. Момъкът обясни, че авторът на „Младите лъвове” е Ъруин Шоу, което накара водещите да признаят публично тъпотата и  невежеството си.

И накрая запя Стефифешън с кавър версия на тематичното за деня парче на Георги Христов „Дайте шанс на децата”. В този момент всичко изгуби смисъл и предаването се саморазпусна до следващия петък. След него останаха горки ридания.

Чуйте днешната кретения в звуковия файл под снимката