„Шведска маса” изпревари по рейтинг „Сънчо”
„Шведска маса” изпревари по рейтинг „Сънчо” / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” изпревари по рейтинг „Сънчо”
47216
„Шведска маса” изпревари по рейтинг „Сънчо”
  • „Шведска маса” изпревари по рейтинг „Сънчо”

И отпочна се третият седмоднев от месеца ноемврий с новини човеколюбиви затуй как племето на ромите да бъде интегрирано щяло да е.

Възрадуваха се много експерти, че работа ще имат да работят, да консултират, да интегрират, къщи да строят и прочие такива благини за циганите да правят.

И след циганите и другите поискаха помощ държавна, тогаз на агората излезе самодържецът гербератор Ленторезец Първокопник и рече им на хората да гледат овце и агнета, щото светът петимен бил за агнешко и овчи сирена, кашкавали, извара и овчи кожи. Тъй пари ще да направите – рече им, пък тръбачите медийни ерихонски възвестиха първото „Осанна” за седмоднева. Хората пък заблеяха.

А в събранието Разнородно първенците народни събраха се и приеха като какви харчове в държавата, колкото една човешка длан, да се правят. Пък пред тях първият болярин на хазната дъжавна рече им, че пари няма и няма и да има, ама работата на добре отивала. Мислиха старейшините народни,  мислиха, пък накрая съгласиха се да се намалят всички харчове, само на заплатите си не посегнаха, щото било лицемерие и глупост всичко да се намаля. И от всички задруги, еснафи и общества ревнаха, че парите малко са, ама те си лаеха, а керванът си вървеше.

Пък чу се, че първият болярин на земеделството изгубил бил няколко язовира. На пергаментите му не пишело ги, а пък с очи виждали се, че ги има, ама щом ги нямало описани, значи нямало ги.

За далавера страшна чу се и заговори се, но тъй всичко утихна и отмина.

Тъй се стигна до петък и в ранни зори вълци завиха, магарета зареваха и кикот просташки процепи деня, пък почна се предаването гнусно „Шведска маса”

Двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон ударно започнаха да изливат в ефира безумия и за начало радиоизпуснаха песен на китайския рап изпълнител У Хан Хуа.

Парчето беше отвратително и незнайно защо двамата решиха да пуснат още едно такова, за всеобща почуда компютърът на пулта блокира така, сякаш ангел небесен реши да спре таз музикална гнусота.

Максимовсон и Калудовсон обаче не скръстиха ръце и изляха румънско реге, което вече си беше наистина пълна отврат.

Най-странното беше това, че реге изпълнителят от Карпатите залагаше предимно на акордеон, а ефектът беше потресаващо отблъскващ.

След още няколко безспорни музикални идиотщини се стигна до основната тема. Водещите на „Шведска маса” се обърнаха към своите слушатели с въпроса „Вярвате ли на българските медии?”

След една дълга смислова пауза, по време на която Максимовсон и Калудовсон ръсеха безсмислия, позвъни слушателят Иван. Той отговори така:

Медия, интермедия, логопедия.

Измама.

Тука има, тука няма

Медийна група

Парички трупа.

Накрая на своето изказване Иван обяви, че на първо място вярва на „Шведска маса”, а после на детското предаване „Сънчо” и ни в клин ни в ръкав наруга брокерите на недвижими имоти.

Слушателят Радо взе думата, за да предложи новият химн на кампанията „Завръщане в Бургас” да бъде изпят от Веско Маринов и Лепа Брена, защото така имало гаранция, че песента ще бъде харесана от държавните лидери.

Ники изрази крайно мнение, че не вярва на медиите, защото когато джобът му говорел, медиите трябвало да мълчат. Накрая определи медиите като вид и спомена максимата, че интересът клати феса.

Позвъни и една 60 годиешна девица. Тя приведе серия от примери, от които стана ясно, че бълагирите трябва да вярват на медиите. Жената посочи случай, когато радио излъчило репортаж за предстоящ арест на шеф на БЧК и наистина малко по-късно арестували този шеф, един вид медиите не излъгали.

След нея Радо обясни, че разбирането на медиите е обвързано с това човек да е прочел поне една библиотека книги, защото иначе било трудно.

Тук някъде Максимовсон и Калудовсон се скараха в ефир по въпроса дали мачът между Берое и Левски е бил дерби или не.

Калудовсон защити тезата, че двата отбора са равностойни не като игра, а като отношение на властта към тях и припомни, че лично премиерът е осигурил 1 милион лева за старозагорския клуб, плюс електрификация на неговия стадион, а на софийскя отбор е тръгнал лично да търси спонсор. Тук дори и твърдоглавият и безкрайно упорит Максимовсон се съгласи, че мачът е бил дерби между два равностойни премиерски отбора.

По този повод думата поиска левскарят Ники и изрецитира, кой знае защо, следното руско откровение:

„Солнце, воздух, онанизм

укрепляют организм”

Нещата окончателно загубиха смисъл с последвалия унгарски рап, а китайският шанхайски агропоп напълно потопи предаването в тъпота.

Тъй се изниза още едно издание на най-безмисленото и най-псувано предаване в историята на българското радиоразпръскване.

Можете да го чуете в звуковия файл под снимката