„Шведска маса” дискриминира жените варварски
„Шведска маса” дискриминира жените варварски / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” дискриминира жените варварски
52855
„Шведска маса” дискриминира жените варварски
  • „Шведска маса” дискриминира жените варварски

И отпочна се четвъртият седмоднев от месеца четвърти на годината трета от управлението му на Оногова, Що Триглавата Ламя Коалиционна Посече.

Тъй самодържецът всеславен отиде далеч в земята азърбайджанска и тъй очарова ги велможите тамошни, че реки от газ чу се, че към страната голяма като човешка длан потичали. И възрадваха се хората, а тръбачите медийни ерихонски разтръбиха едно „Осанна”.

Но радостта им кратка беше, защото две изчадия, що Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се, появиха се от нищото и предаването „Шведска маса” започна, пък рев, вой и скърцание на зъби настъпиха, а родът человечески на гибел беше предаден и погибление духовно.

Двамата пак четоха вестници така, сякаш дяволът чете евангелието на Матея, а когато запя Михайл Гъгнивий Йончев, тогава много от хората разбраха, че всичко на този свят е безмислено и че май май маите са били прави със своите прогнози.

Двамата водещи си признаха, че никой не пише в техния фейсбук профил и вместо да се самоизключат виновно, продължиха да ломотят в опростачен речитатив. Нещо повече, двамата идиоти си позволиха да иронизират български футболен гранд, обичан много не само в България, но и в градовете чуждоземски Жилина, Беверен, Бате-Борисов и в Тампере...

Съвсем логично запя Стефифешън и напука ушните тъпанчета на малцината слушатели на предаването. Варненската талантлива певачка преобърна с хастара навън старите хитове на Лили Иванова и стъписващото й кресчендо изплаши целокупното човечество.

Последва разискване по темата „Има ли в България диксриминация на жените, за сметка на мъжете?”

За цвят беше радиоизпусната анкета, подготвена от младите шведи Златевсон, Трифоновсон и Колевсон. От нея стана ясно, че правенето на салата от жените вечер е дискриминация, а наемането на жени секретарки с дълги крака и къси поли също.

Дори една млада дама призова мъжете да водят половинките си на ресторант, а не да ги забиват в кухните.

Веднага след това първият слушател сподели, че има дискриманиция върху мъжете, а не обратното. Човекът се разпени съвсем и обяви жените едва ли не за враг на човечеството. Дори определи фенките на ресторантите като чалгарки и се усъмни, че им липсва възпитание. С две думи излезе така, че жени, които не правят салати на мъжете си, не са възпитани.

Слушателят Ники не изтрая на провокациите за любимия си футболен отбор и благослови в ефир някакъв треньор, който бил роден в село Плоски.

След това думата взе професор Генчев от йога-клуб Дъскотна. Хаблитираният преподавател от университета по камиларство в Бухара обвини водещите, че са музикален апокалипсис и изверги заради музиката, която излъчват.

От това Максимовсон и Калудовсон съвсем се разпищолиха и напускаха хит след хит на Стефифешън.

В програмата намери място и песен на Джорджано, който отново доказа, че дори със запушена носоглътка човек може да пее от цялото си сърце и душа.

След него пак говори професор Генчев, за да предупреди за скорошното откриване на специален мол за църковна утвар, откъдето бургаските богомолци да си пазаруват треби.

Така във всеобща тъпота и безмислие се изниза предаването, в чийто финал намери място стихотворение за една крава, която по 30 литра мляко дава.

Водещите предположиха, че това е синя крава, но не успяха да представят убедителни доказателства.

И за всеобща радост „Шведска маса” свърши.

(Поради техническа тъпота на Калудовсон и Максимовсон, 20 минути от записа липсват в звуковия файл)