„Шведска маса” даде оценка на управлението Му
„Шведска маса” даде оценка на управлението Му / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” даде оценка на управлението Му
78197
„Шведска маса” даде оценка на управлението Му
  • „Шведска маса” даде оценка на управлението Му

И отпочна се третият седмоднев от месеца втори на годината, в която съдбините държавни на страната, с големина на длан човешка, от ръцете на гербератор Ленторезец Първокопник пак държаха се.

Излезе пред патрициите в Разнородното събрание гербераторът, пък рече им: „Истина ви казвам, 16 милиарда жълтици трябва да вземем, щото иначе погиваме!” От племената ПЕСоциалистически скокнаха и вой завиха страшен и просешки, тояги размахаха и казаха Му, че той страната ще загроби и в просия всеки човек ще да вкара. Племената депесейски и те отрекоха се от Него, пък народният трибун Кримски Сидероний заема милиарден оплю.

А племената абевейски и те извъртяха се и подкрепа не дадоха, пък племената патриотни знамената свиха и хич даже не щяха едно рамо на гербератора да дадат. Сал едни племена реформаторски заема милиарден бранеха, но малко беше.

Затуй гербераторът рече им, че ако тъй инатливи са, ще да хвърли оставка и страната с големина на длан човешка ще остави я кучетата да я ядат.

И униние и печал настанаха, крава излая, кон изкукурига, котка като магаре изрева, а петел заплува като видра, пък бобър овца яхна. Вредом рев, вой и скърцание със зъби започнаха, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно. Тогаз след тия знамения страшни и поличби тревожни започна предаването „Шведска маса” и тъпо стана.

От ефира над Бургаския залив чуха се гласове противни на две радиоизчадия отвратни, що Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се. И слова злостни заредиха.

Още в първите минути на предаването звънна извънредният и пълномощен посланик на „Шведска маса” в село Черноград бат Недко Парушев. Резидентът на предаването, познат на няколко разузнавания като Джамбаза, докладва, че в село Карасалия е мъгливо и сърдито, а сградата на училището се руши. После съзря депутатски лобизъм в това, че децата от Черноград учат в училището на близкото село Тополица. Накрая предаде шифрограма, от която стана ясно, че продава петмесечно конче и акордеон „Велтмайстер” 60 баса.

Пред това време двамата водещи засегнаха темата за изобилно плютия нов филм „Дяконъ Левский”. Максимовсон призова революционно за правене на нови исторически филми, в които героите да са нещо средно между Нео от „Матрицата” и Конан Варварина.

Последва тъжна и нервоскъсваща изповед на синузитния крал на шлагерната музика Джорджано. Поредното му мънкане беше озаглавено „Не ми е писано”.

Веднага на телефона позвъни слушателят Пламен, за да предложи „Шведска маса” да влезе в класацията на радиопредаванията с най-неслушана музика. Дори сподели, че слуша и плаче.

Дойде ред и на рубриката „Колосални простотии”, в която бяха прегледани сесиите на бургаската стокова и фондова борса. Оказа се, че иранските производители на персийски килими са аутсорснали своето производсдтво в Сливен, защото се четоха предложения за продажби на „нови, неупотребявани, персийски, сливенски килими”. Обявиха се и продажби на белгийски зайци от породата „белгийски великани”.

Накрая се обадиха от дружеството на зетковците, за да обявят, че продават нилски крокодил тъщояд.

Стигна се и до основната тема на предаването. „Каква оценка поставяте на управлението Му и на министрите Му?

Стефан Петров първо започна с това, че е глупаво да се ругае филма „Дякон Левски”, защото държавата би трябвало да финансира подобна продукция.

След това като финансист обясни, че изтеглянето на заем от 16 милиарда лева се прави точно сега, защото лихвеният процент е нисък, а с парите ще се изплатят стари дългове от 12 милиарда лева. Затова сложи оценка почти 4 на управлението Му, но препоръча на правителството да започне реформите около месец май тази година.

Ванко Терзиев обясни, че в правителството са си чоплили носа 100 дни, а сега се готвели да откраднат заема.

Римлянина обясни ситуацията с управляващия кабинет с пример от банята. Това приличало на трима мъже в банята, които не смеели да се наведат за изтървания сапун, от страх да не ги насапунисат с бактериален сапун. Освен това слушателят обясни, че един блок трябва да се санира с изолация от 30 сантиметра, а не от 10 сантиметра, както се канели да сторят управляващите.

Ники поиска думата, за да осмее другарката Мая Манолова. После сложи оценка 3 на правителството, а накрая порица предния слушател, че го сърбяла задницата и затова говорел за мъже в баня и паднали сапуни.

Пак се обади Стефан Петров и даде калкулация на филмовите продукции „Непобедимите 2” и „Непобедимите 3”. Бюджетът на втората част се оказа, че е 80 милиона долара, а на третата част - 100 милиона долара. Затова слушателят пресметна, че за един хубав филм, посветен на Левски, трябва да се осигурят поне 50 милиона долара.

Двамата водещи на предаването не бяха виждали от доста време пет лева накуп и затова хлъцнаха и спряха радиизлъчването.

Тъй в тъпотии и бръщолевения изминаха два часа, а слушателите да пореден път си зададоха въпроса „Кой дава ефир на тия двамата безумци?”