„Шведска маса” бори кризата с Джена Джеймисън
„Шведска маса” бори кризата с Джена Джеймисън / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” бори кризата с Джена Джеймисън
50609
„Шведска маса” бори кризата с Джена Джеймисън
  • „Шведска маса” бори кризата с Джена Джеймисън

И отпочна се четвъртият седмоднев на месеца вторий от годината трета от управлението Му на Оногова, Що Щедро Катъри, Коне, Кози, Крави И Овце На хората От Село Бисер Плати.

И тревожност обзе хората, пък наизлязоха те по агората и питаха се как е възможно още един левент от болярите Му да се окаже, че бил послъгвал бил. Чу се слух ужасен, че боляринът млад скрил тайна страшна от  своя войвода министър и когато онзи питал го бил дали е бил съден, рицарят язовирник от ордена на Скъпите часовници замълчал и излъгал.

И след него възнесе се към селенията безработни и още една дева от болярството Му, пък понесоха се думи скверни и обидни към Него.

А в сердиката, демек средата на областта Улпия Шопия възправи се един Георги, Що страшното чудовище Архар беще поразил, пък възнегодува, че племе зло герберово хортува лошавини и неистини за него и за другаря му ангел милосърдник от рода на Марините. И ангелът милосърдник нажали се също и рече, че много хора по главите помилвал е от любов человеческа и любов към ближния, ако и да са били тия много хора престъпници и зълодяи.

Тъй в лошави дни изтече той седмоднев и към края му чу се рев дрезгав, мирис зловонен запъпли, вратите на здравната каса разтвориха се с протяжно скърцане и навън понесоха се две твари гнусни, що Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се.

Тогаз вредом вой, рев и скърцание със зъби чуха се, а родът человечески бе предаден на погибление духовно.

Така в началото на предаването „Шведска маса” зазвуча шокиращата песен на групата Обморок и Мама „Ленинград”. Някакви узбеки дрънкаха на странни инструменти и пееха личните си истории, които се въртяха около липсата на постоянен адрес и склонност към предозиране на алкохол.

Чуждопоклонникът Максимовсон се изпълни с възторзи, а нечестивият Калудовсон вместо да порицае другаря си, също буча радостно.

При четенето на вестниците двамата кретеноиди наблегнаха най-вече на новината за сбиването между две треньорки по футбол. Вбесен слушател позвъни на реакционния телефон, за да изрази възмущението си от постъпката на двете жени.

„Как така ще се бият жени, ще се скубят и плюят, бе!!!” – гневно възропта слушателят и продължи – „Няма ли един мъж за тях да им изплющи по един шамар или по един шут, а?”

Накрая човекът направи забележка на водещите, че нищо не пускат като тема за Странджа планина, но поне добави, че харесва музиката в предаването.

След тези критики последва ново вестникарско заглавие за прошката и това накара друг слушател, представил себе си като отец Берберий, да изнесе кратка проповед. Основните акценти в нея бяха възможността всеки грешник да получи опрощение срещу 43 евроцента на минута от службата му и опцията да се преведат директно тези пари в магазина за църковна утвар в Бургас.

Заради това неочаквано общение със свят човек Максимовсон и Калудовсон изпаднаха в благочестиви помисли и поведоха лек и игрив разговор за приликите между една блондинка от вестникарска фотография и легендарната актириса Джена Джеймисън. Оказа се, че и двамата са й  огромни фенове. После зад кулисите Калудовсон сподели, че най-харесвал Джена заради това, че никога не използвала каскадьори и дубльори за най-рисковите сцени във филмите си. Максимовсон само изпръхтя в някакъв странен екстаз при споменаването на името дженаджеймисъново и отказа да разясни защо я харесва толкова много.

Като част от високоинтелектуалното звучение на предаването „Шведска маса” беше радиоизпуснато парчето „Говновоз” на Константин Беляев. В ефира се понесоха в хипнотичен транс куплети с говняшки и лайняшки.

Позвъни слушател, който порица водещите, че не са излъчили песента „Товарищ Сталин, вы большой ученый”. И беше радиоизлъчена тази песен.

Така започна беседата по темата „От какво трябва да пести българинът, за да изкара кризата?”

Професор Генчев от йога-клуб Дъскотна поиска думата и призова българите да спрат да си купуват безмислени скъпи и джаджи. После издаде невероятна тайна, че турските спецове по нанотехнологии били създали отговор на Айпад и той се казвал Листо Пад.

Всяка българска баба го предпочитала пред всички останали таблети.

Оказа се, че на турския таблет всяка българска пенсионерка можела денонощно да гледа снимки на любимите си герои Запекчи и Сюргюн и да чати със съмишленици.

Последва ново изпълнение на Обморок и Мама, които измънкаха кавър версия на старата класика на Смоуки „Алис”. В техните уста тя звучеше като „Элис”.

Настроен лирично позвъни и Ники, който обясни, че в кризата трябва да се пести от жени. Дори изведе постулат: „Искаш ли да си рахат, докато си млад, не се жени за селяндурка, за да не ядеш голяма хурка”

След него Иван също реши да стихоплетства и изрецитира кризисно прозрение:

„В тази криза, дадох и последната си риза

на моя много беден брат.

И заблестяха златните ми ланци

върху дебелия ми врат”

„Шведска маса” продължи с румънския рапър Грасу XLL , а Максимовсон и Калудовсон поведоха лек спор по темата дали ролите на Джена Джеймисън са имали също толкова голямо значение за интелектуалното съзряване на българските мъже, каквото е притежавала друга известна актриса с името Тереза Орловски.

За това или заради друго позвъни наострен слушател, който заяви, че ще прати хора с бели престилки, за да усмирят Калудовсон и Максимовсон.

Те обаче го попитаха от какво пести и събеседникът по телефона призна, че май е ограничил само пържолите. На предложението да стане вегетарианец, човекът сподели, че не иска, защото щял да заприлича на някой си Иван Костов.

Така свърши всичко.

Чуйте го в звуковия файл под снимката