Шведска чалга на Шведска маса. Дебилност и глух нихилизъм
Шведска чалга на Шведска маса. Дебилност и глух нихилизъм / netinfo
Шведска чалга на Шведска маса. Дебилност и глух нихилизъм
19152
Шведска чалга на Шведска маса. Дебилност и глух нихилизъм
  • Шведска чалга на Шведска маса. Дебилност и глух нихилизъм

„На вас лично какво ви пречи чалгата?” беше въпросът, който бистриха слушателите на Шведска маса на 24 април. В разгорялата се дискусия на Фейсбук профила на предаването, съвсем в европейски дух, бяха разменени взаимни любезности като „селянин”, „чук” и „тъпанар”.

 

Водещият Максимовсон се обяви за толерантност и Гьотевска „светлина, повече светлина” в музикалните вкусове в Родината, земя като една човешка длан. Слушателят Борко обяви, че чалгата е национална политика, целяща да дебилизира и малоумизира (неологизъм!) населението.

 

Видният културолог професор Генчев се самоопредели като „изостанал дегенерат”, понеже слушал „дългокоси старци и рошльовци като „Уайтснейк”. Слушателят Момчил Момчилов го прикани да слуша и „дъртакът Ангъс Йънг” от AC/DC.

 

В новия епизод на „Непресъхващо лове”, героите Стамат и Хортензия ходиха на младежка дискотека до 22 часа, където някой плесна по пищностите дамата. Тя отвърна с отривист тупаник, свалил погрешка Стамат на дансинга с разкървавен нос.

 

Наживо от Страсбург се включи и водещият швед Калудовсон. Той призова слушателите на Шведска маса да не венцехвалят френската кухня, понеже франсетата похапвали „льо нозе авек зеле”. На български език специалитетът беше дебилно преведен като „свински джолани със зелИ”.

 

Заради горещата молба на слушателя Николай, музикалният фон беше от оригинални тегави поппесни на шведски език, довели до тежка депресия меломаните. Максимовсон обеща следващия път и оригинален рап на шведски. Самоотверженият отговор беше „Ще издържим, пък!”

 

Най-отчаяните дивотии от Шведска маса чуйте в звуковия файл под снимката