Ще има ли затвор за убийцата на Валя?
Ще има ли затвор за убийцата на Валя? / Веселин Максимов

Бургаският апелативен съд ще реши до месец дали Надя Иванова, която на пешеходна пътека, на 17 юни миналата година, блъсна и уби на място 12- годишната Валя Димитрова, ще изтърпи ефективна присъда от година и два месеца, наложена от Окръжния съд.

Обжалването беше от родителите на мъртвото дете и от осъдената Иванова, която поиска условна присъда, твърдейки, че не е забелязала спрелият на пешеходна пътека микробус и пресичащото пред него дете. Нейният защитник изтъкна чистото й съдебно минало.

Като смекчаващи вината обстоятелства, адвокатът посочи силното слънце, което пречело на Надя Иванова да вижда, а самата тя отбеляза, че съжалява и дори е готова да застане зад инициативата на родителите Мария и Валентин Димитрови „Безопасни улици от Валя”.

Те отново заявиха, че искат максимално тежка присъда за Надя Иванова и са готови да стигнат до Върховния касационен съд. Днес, след съдебното заседание, те отидоха на мястото на убийството, на улица „Транспортна”, където да отбележат рождения ден на мъртвото си дете.