Ще ходят до Китай с пари от учителите
Ще ходят до Китай с пари от учителите / ПГСАГ

Учители от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” дават част от своите заплати, за да изпратят на световни ученически игри в Китай отбора на училището по лека атлетика за девойки. Средствата се събират в специален фонд, от който ще бъде финансирана част от пътуването на отбора.

Въпреки, че Строителният техникум е спечелил престижното право да представлява България на игрите, разходите са големи. Нужни са общо 25 000 лева за път, престой, разноски и екипировка на момичетата по време на състезанията. Колективът на гимназията вече помоли Общинският съвет да помогне на тима.

Момичетата от 9 до 11 клас) са единствената формация от България, която има право да пътува за игрите през юни догодина в китайския град Вохан. Те са донесли много награди на училището. Треньор им е майсторът на спорта Златина Горова. Ако имате желание да помогнете на отбора, можете да преведете пари на тази банкова сметка:

IBAN: BG47RZBB91551005239520

BIC RZBBBGSF

Валута: BGN

За допълнителна информация: инж. Даниела Симеонова, помощник-директор по учебно-професионалната дейност, телефон 087 900 53 42.