Ще ги има ли „Бургас 2007”
Ще ги има ли „Бургас 2007” / netinfo

„Шестото място за нас е достойно представяне, но не се знае дали ще ни има", коментира спортният директор на „Бургас 2007" Георги Делчев, след като отборът приключи участието си в националния шампионат по волейбол за жени. В трета среща от четвъртфиналните плейофи възпитаничките на старши треньора Ваня Соколова отстъпиха като гостенки на „Казанлък Волей" с 1:3 и загубиха серията с 1:2.

В историческия си дебют в елита бургазлийки записаха 7 победи и 9 загуби преди плейофите. Сезонът обаче не свършва за тях. В началото на месец май им предстои участие във финалната четворка за Купата на България. „Положихме основите на нещо хубаво и ще бъде жалко да го зачеркнем с безхаберие. Още повече, че младите от собствената школа отбелязаха сериозен напредък", каза още Делчев.

Според него от спонсорите и от общината зависи дали отборът ще продължи да се състезава в националния шампионат при жените. Опасенията му идват оттам, че новата наредба за финансово подпомагане на клубовете не предвижда средства за представителния спорт, а това обричало отбора. "Ако иска Бургас да има елитни отбори, не говоря само за женския волейбол, общината не бива да ни обръща гръб", добавя Георги Делчев.