Шест месеца решетки за бияча на духовниците
Шест месеца решетки за бияча на духовниците / wikimapia.org

Горан Горанов, който вилня онази вечер в католическата църква „Света Богородица", пребивайки двамата свещеници, вече изтърпява ефективна шестмесечна присъда в Бургаския затвор, постановена му по друго дело. Наказанието е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тридесет и една годишният мъж е задържан няколко пъти за хулигански прояви под въздействието на наркотици. Сам е признавал пред полицията и съдебните власти, че е зависим. По непотвърдени данни на него се приписват зловещите „инсталации" с черни кръстове във формата на ковчег и птичи пера.

Няколко такива се появиха през изминалите дни в бургаски квартали и предизвикаха силно безпокойство сред жителите. От полицията, обаче, отказаха да се ангажират 100% с твърдение, че Горанов е изработил отблъскващите фигури по плочниците.

Днес от настоятелството на „Света Богородица" изпратиха подробно описание на безчинствата на бургазлията, уточнявайки, че той се появил в храма в края на февруари и в началото се държал спокойно. После поведението му станало рязко агресивно и пребил двамата духовници.