Преференции
Преференции / netinfo
Преференции, които обърнаха вота при ГЕРБ, БСП и ДПС
9/9,10/10 и 11/11 вкарват трима души от листите на ДПС, БСП и ГЕРБ в 44-то Народно събрание.
Кандидатите за депутати, които обърнаха вота в Бургаски област са Ангел Исаев, който е и общински председател на ДПС, бившият общински на БСП - Димитър Стоянов и Ася Пеева от поморийската структура на ГЕРБ в Поморие, зад чиято кандидатура застана и кмета на Поморие Иван Алексиев. Другите трима от ГЕРБ, които въпреки местата в листата обърнаха резултат с преференции са Иван Вълков с малко над 4000 гласа, Румен Желев с близо 6% от вота за ГЕРБ в Бургас и Жечо Станков, който обира 4, 27% от гласовете в листата.
В листата на БСП обаче адвокат Стоянов се нарежда на второ място по брой гласове след водача на листата Петър Кънев с близо 5000 гласа. Третият в листата на социалистите заема и трето място по брой гласове - близо 2000, а четвърти е областният лидер Николай Тишев. 
Ангел Исаев събра солидна подкрепа в областта и също се нареди втори след водача на листата Камен Костадинов, който влиза от Бургас в новия парламент за шести мандат. Той е и водач на листата във Велико Търново, където партията печели един мандат.
Трети по събран брой избиратели се нарежда бившият народен представител Дурхан Мустафа, с близо 14% от гласовете на твърдия електорат на ДПС.