Шампион по въздушна жица. Тази вечер, в Созопол
Шампион по въздушна жица. Тази вечер, в Созопол / Стефан Цезаров

Ако сте фен на рока и по-специално на соло китарата в него, непременно участвайте тази вечер в официалния кръг от националния шампионат по „въздушна китара”, в Созопол. Състезанието на най-добрите майстори на въображаемата жица започва в 20 часа, в клуб „Малката текила” в града.

Победителят ще спечели титлата „”Шампион на Южното Черноморие, а първите трима - правото да участват на националния финал. Българският шампион ще пътува до Оулу, Финландия, където ще представи страната ни на Световния финал от 27 до 30 август. Разноските са за сметка на организатора.

Участието тази вечер в Созопол е безплатно, с предварително записване с формуляр в блога на организаторите или на място. Няма специални изисквания, не са нужни истински китарни умения. Освен убеденото имитиране, за препоръчване е пълното вживяване в ролята на соло китарист.

Инициаторите на идеята твърдят, че целта на въздушната китара е постигане на световен мир, защото свирещите на нея са с постояно заети ръце и така не могат да държат оръжие. А ако всички забиват на нея, войните по Земята ще изчезат напълно. Техният девиз е „Маке Air, Not War!”