Сгащиха избягал затворник в Бургас. Представил се за брат си, искал сърдечна операция

хирурзи операция
хирурзи операция / Thinkstock/Getty Images

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56-годишен мъж е бил задържан в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас по сигнал на специалисти от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” – Бургас. Вчера около обяд в бургаската кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62-годишния Симеон от град Мартен, нуждаещ се от спешна операция. Същият заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време.

Своевременно мъжът е подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас. Кардио-операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност. Все пак операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.

Полицейските служители осъществили множество оперативно-издирвателни действия, като констатирали, че пациента не е 62 годишния Симеон, а брат му – Георги, 56-годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 год., когато след домашен отпуск от затвора в Белене / където изтърпявал присъда за извършени измами/, не се завърнал. Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

Издирваният Георги е приведен в бургаския затвор.