Сензационна версия по делото за убийството на Александра
Сензационна версия по делото за убийството на Александра / Дарик Бургас

Сензационна версия за убийството на осемгодишната Александра от Поморие разказа в съда Светлана Тодорова, майка на смятаната за извършителка Атанаска Георгиева. Според нейните думи убиец е мъж, чийто снимки тя предостави на съдиите.

Версията, която Светлана Тодорова разказа звучи като в криминален филм. Атанаска й разказала, че на 10 април трябвало да излезе на разходка със сестра си Северина и двете й деца, но се почувствала зле и си останала вкъщи. Към 17 часа на вратата почукал човекът от снимката, когото тя нарече „момчето“. Той водел със себе си живата Александра. Избутал Атанаска в банята и й заповядал да стои там.

През вратата тя чула, че неизвестният разпитва детето за някакви имоти, свързани с бизнеса на баща й Веселин Тодоров. След това попитал как е в училище, а тя се похвалила, че е отличничка и всички предмети й вървят. Телефонът на малката постоянно звънял. Тя отговорила на едното обаждане и обяснила, че се намира на детска площадка, където спряла да си играе. След това двамата си тръгнали, но забравили апаратът в квартирата на Атанаска.

Точно тогава тя пуснала СМС на един от номерата, от които предположила, че е имало повикване. Около 20 часа същият мистериозен мъж дошъл отново, скарал се на Атанаска, че е пипала телефона и я изпратил за цигари. Когато тя му свършила услугата си тръгнал, заплашвайки я многократно да не казва на никого за това, което се случило през последните часове. Върнал се отново около 1 след полунощ, на 11 април.

Отново заключил Атанаска в банята за няколко минути, а когато я пуснал, тя видяла безжизнената Александра на пода, увита в одеяло. Главата й била обвита в две найлонови торбички. Мъжът облепил врата и китките на детето с тиксо. Заключил отвън смятаната до момента за убийца, но след малко се върнал и отново я заплашвал. По време на целия разказ на майка си Атанаска не каза нито дума пред магистратите.

Майката Светлана Тодорова обяви, че нейната дъщеря е невинна и била заплашвана многократно от разпитващите полицаи да си признае за убийството. Когато тя я попитала защо не разкаже истината, отговорът бил, че е много уплашена за своя живот.