Седем нарушения в обществените поръчки?
Седем нарушения в обществените поръчки? / Дарик Бургас
Седем нарушения в обществените поръчки?
62257
Седем нарушения в обществените поръчки?
  • Седем нарушения в обществените поръчки?

От дванадесет обществени поръчки, възложени по закона, в седем от тях са допуснати нарушения. Това, според общинския съветник от БСП Евгени Мосинов, сочи доклад на Сметната палата за дейността на Общинска администрация за 2011 година.

Той заяви, че това е недопустимо и групата на социалистите ще отправи питане по този факт към кмета Димитър Николов, на следващото заседание на местния парламент. Мосинов твърди, че в одитът пише за недостатъчно разгласяване и умишлено раздробяване на поръчките.

Според него, става въпрос за възлагане на четири изработки на униформено работно облекло и назначаване на охрана на общински имоти без обява. Съветникът и неговите колеги искат да знаят дали на доклада е обърнато внимание и ако да, как ще реагира Общината.

На следващата сесия групата на БСП ще поиска десет паркови места пред Диагностично-консултативен център 2 (бившата Трета поликлиника) да излязат от „синята зона”, тъй като там в момента няма нито едно свободно и товаощетява пациентите, дошли за бърза медицинска помощ.

Чуйте в звуковия файл съветник Мосинов