СДС – Бургас навърши пълнолетие
СДС – Бургас навърши пълнолетие / netinfo
С изискана вечеря и заря местната структура на СДС в Бургас отбеляза 18 години от учредяването си. Събитието уважиха бургаски общественици и журналисти, които поздравиха ръководството на партията, за това че положи основата на едно ново начало и успява да издържи на предизвикателствата на времето.

Новият кмет на Бургас Димитър Николов бе сред специалните гости на вечерта. Той пожела успех на седесарите, като изтъкна като предимство качеството им да не се отказват пред трудностите, а да се амбицират за по-добрия резултат.


Филм с кадри от самото начало на демокрацията бе един от акцентите в програмата, поднесен от младите симпатизанти на партията. Специално „синьо жури” присъди и ежегодните награди „Седесарият” - 2007. Приз за „Майка Тереза” на партията грабна Мария Измерлиева за дълги години помощ и всеотдайност към демократичната идея. Бившият лидер на СДС Костадин Марков пък бе отличен за най-умерен политик и добър стратег. Областният секретар Тошко Иванов бе оценен от съпартийците с грамота за честност.