Сагата с павилионите продължава
Сагата с павилионите продължава / netinfo
Шест дела са спечелени в Административен съд – Бургас от частните предприемачи, ползватели на павилиони срещу решенията на общинската комисия за премахването на временните обекти по чл.56. Това заяви днес председателят на Инициативния комитет Николай Димитров. В решенията се казва, че липсват мотиви за отказ да бъдат възстановени договорите и са установени съществени нарушения на административно производствените правила. Общо над 60 дела са завели търговците в защита на своите интереси.

Николай Димитров заяви, че няма споразумение между Инициативния комитет и общинската комисия търговците да ползват обектите си до края на октомври и след това да ги напуснат. Той оповести още, че общината се опитва да ги притиска и когато ползвателите искат да си платят наема в съответните териториални дирекции от тях се изисква да подпишат споразумение с Общината. В него се посочва да демонтират обектите си, да не претендират за тяхната стойност и да оттеглят жалбите си от Административния съд, твърдят предприемачите.

Направени са 23 искания и предложения за решаване на проблема с обектите по чл. 56. Те са входирани в общинската администрация в периода март - април, но на нито едно няма официален отговор, заявиха търговците. „Всички ние ще водим дела, това е наша стратегия, просто изчакваме дадения момент. Ние сме на правилния път, от правилната страна”, каза още Николай Димитров.

Чуйте още от звуковия файл