Солни стаи в Център Халомедика
Солни стаи в Център Халомедика / netinfo
Много течности, сезонните плодове, солни стаи, пробиотици, могат да лишат отпуската здравни пробеми
Хубавото на лятната ваканция е удоволствието от море, басейн и игри с децата. Летните вируси обаче могат да отровят една почивка, а от тях най-често и по-тежко страдат именно малките. За разлика от зимния грип, който протича повече с остри респираторни заболявания, летния рядко засяга дихателните пътища, но предполага рядко, но болезнено "щастие". Диария, гадене, болки в ставите, повръщане, а в повечето случаи придружени и с температура, са неприятните симптоми. Следствията от тях могат да бъдат също така опасни, ако не бъдат овладени на време. Според лекарите, желателно е да се укрепи имунитета на детето, а също и да се наблегне на превенцията. 
Препоръките са в горещите месеци да не се консумират тежки храни и субпродукти. Консумацията на повече вода, още в ранни зори също е задължителна. Имунитетът може да бъде подсилен и със сезонните плодове, а също и зеленчуци. Такива са динята, пъпешите, праскови, череши, но не бива да липсват и богатите на вода краставици. По-чувствителните деца и тези с по-слаб имунитет е желателно дори да приемат профилактично пробиотици по време на ваканцията. От няколко години в препоръките на специалистите влизат и т.нар. солни стаи. Причината, е че освен безвредни, те могат да засилят ударно имунитета и да подпомогнат защитните сили на организма за преборване на упоритите вируси. В повечето случаи при напълно здрави хора, профилактиката включва две, три посещения за по 40 минути на месец. За сметка на това по този начин се гарантира не просто леко преминаване на болестта, а защита от заболяването. 
В Бургас солни стаи, със сертифицирана медицинска сол и с разпрашване, чрез халогенератор, има в Център за релакс и подобряване на здравето "Халомедика", който се намира в ж.к. "Бр. Миладинови" бл. 57, до вх. 7. Телефонът за контакти е 0895 503 054. Всичко за доброто здраве и спокойното лято, без вируси можете да разбере та на http://halomedica.bg