С Белослава и дегустация на вино свършва сезона в Бургас
С Белослава и дегустация на вино свършва сезона в Бургас / netinfo


Музиката на Ню Йорк ще звучи на 26 септември от 18.30 часа пред сградата на Общината. Aвтентичeн джаз ще ни предложат именитите музиканти Чад Левковиц Браун (саксофон), Мартин Дойкин (бас), Милен Кукошаров (пиано) и Митко Димитров (барабани). Веднага след концерта, от 20.00 часа, ще бъде прожектиран филмът "Истински истории от САЩ". Двете събития, които Община Бургас представя, са част от проекта „БЕЗ ГРАНИЦИ" на фотографката Блага Димитрова. Използвайки езика на фотографията, видеото, текста и музиката, проектът разказва историите на български музиканти, които живеят и творят някъде по света.
На следващия Световен ден на туризма, с концерт на Белослава и дегустация на вино ще бъде официално закрит туристическият сезон в Бургас. Събитието ще е отново пред Общината, с начален час 18:30.
В елегантна обстановка, под открито небе бургазлии и гостите на града ще се насладят на авторската джаз, соул и фънк музика на една от най-даровитите изпълнителки на българската музикална сцена. „Между две луни", „Където си ти" и „Всяка година по същото време" са само част от хитовете на Белослава, които ще чуем в акомпанимент на световно известния джаз пианист и композитор Живко Петров. М
узикалният спектакъл ще бъде допълнен с презентация и дегустация на вина, представени от сомелиер N 1 за 2011 г. за България Коста Канариев. Любителите на древната напитка ще имат възможност да опитат едни от най-добрите вина на водещи винопроизводители от региона - „Шато Росеново", „Черноморско злато" АД, Винарска изба „Тохун", „Винпром Карнобат"
Всички събития на 25 и 26 септември са с вход свободен и са в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата - 2019.