Руснак нападна полицаи в Бургас
Руснак нападна полицаи в Бургас / netinfo

Руски гражданин е арестуван, след като нападнал полицаи, пристигнали на мястото на катастрофа, причинена от него, съобщиха от полицията.

На 16 декември около 22.55 ч. в района срещу бл. 413 в к-с "Меден рудник" възниква пътно транспортно произшествие с материални щети. На място е изпратен екип от служители на Четвърто Районно управление-Бургас.

Полицаите установили, че на около 200 м след първия светофар на бул. "Захари Стоянов" в дясното пътно платно и дясна пътна лента е катастрофирал лек автомобил "Рено Канго", с бургаска регистрация. Автомобилът бил спрял напречно на пътя. В предната и дясната му част имало значителни материални щети.

Шофьорът, без видима причина, започнал да се държи арогантно и грубо със служителите, като при полицейското разпореждане да извади калъфчето с ножа, носено на кръста му, налетял да се саморазправя физически с полицаите. Опитал се да удари с юмрук единия служител в областта на главата, след което го дръпнал за униформата и откъснал част от десния ръкав в долната му част и левия пагон.

Полицаите го задържали с физическа сила и му сложили белезници. Констатирано е, че той е руски гражданин, 31-годишен, постоянно пребиваващ в Бургас.

След задържането той продължил да буйства и отправил закани към двамата полицаи. Руснакът отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол или упойващи и наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство.