Румънец-джигит разиграва ченгета
Румънец-джигит разиграва ченгета / netinfo
Румънски гражданин отказа да се подчини на заповед на бургаски полицаи, избяга от тях и предизвика преследване. По пътя Созопол-Бургас, на влизане в града, на 26 годишния шофьор бил подаден ясен сигнал да спре за проверка. Вместо да намали, той увеличил скоростта до 120 километра в час и минал покрай патрула с автомобила си “Ауди”.

Веднага започнало преследване и на около 100 метра след бензиностанция “Шел” на улица “Чаталджа”, чуждият гражданин бил спрян. След проверката е установено, че откакто е в България, водачът е допуснал серия от нарушения - превишена скорост, неправилно изпреварване, движение в насрещното, създаване предпоставка за катастрофа и непредставяне застраховка “Гражданска отговорност”.

При проверката, 26 годишният румънец се държал грубо, предизвикателно и арогантно и отказал да изслуша полицейските служители. Съставени са му актове за установяване на административни нарушения, които ще бъдат изпратени в Република Румъния, поради неговия отказ да последва полицейската кола до Областна Дирекция на Полицията в Бургас.