Румен Ангелов: Атаката срещу ПИБ като финансов атентат
Румен Ангелов: Атаката срещу ПИБ като финансов атентат / netinfo

Налице са всички признаци да се говори за добре организирана атака срещу ПИБ, която по своята същност е атентат срещу финансовата стабилност и банковата система в държавата – твърди депутатът Румен Ангелов.

Членът на парламентарната икономическа комисия сподели, че е всички трезвомислещи политици и иконимисти у нас не трябва да позволят на отделни заинтересовани групи да си служат с непазарни механизми, близки до бандитизъм, за постигане на своите лични интереси.

От парламентарната комисия са провели среща с гуверньора на централната банка, за да изразят безпокойството си от това, че най-голямата българска банка се дестабилизира по такъв агресивен начин с помощта на слухове.

В края на работната седмица Румен Ангелов внесе в деловодството на Парламента проекто закон за изменение на Закона за държавния бюджет за 2008 год. с предложение за капиталовите разходи на общините в страната да бъдат отделени 400 млн. лв. от бюджетния излишък.

Тази сума трябва да бъде приведена сега – настоява депутатът.

До момента в бюджета са заложени мизерни суми за капиталови разходи, които ощетяват общините. За община Бургас това перо е само 1030000 лв.

Ангелов очаква народните представители да одобрят предложението, за да могат правителството и Националното сдружение на общините да разпределят сумата.