Рибари излизат на протест
Рибари излизат на протест / netinfo
Рибари излизат на протест
91701
Рибари излизат на протест
  • Рибари излизат на протест

Рибари излизат на протест в Балчик, срещу действията на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това обяви пред "Дарик" - Бургас, председателят на риболовно сдружение "Черноморски изгрев", Емил Милев.

По думите му, в демонстрацията ще се включат и рибари от Поморие и Несебър. Следващият протест ще бъде в Бургас, където е и седалището на изпълнителната агенция, но след съвещание на браншовиците днес.

„Дншният протест идва след срещата на сектора с представители на агенцията от 12 декември, тази година в Бургас. Ясно е, че администрацията не разбира нашите проблеми. Отношението на някои държавни служители беше изключително арогантно", обясни Милев.

Според рибарите, Министерство на земеделието и храните е неспособно "да озапти своеволията в дейността на ИАРА". Редица сдружения са изпратили няколко писма до ведомството на Десислава Танева, в които се твърди, че агенцията действа репресивно и превишава законовите си правомощия.

"Управленската й визия се простира единствено до силови контролни мерки и наказателни репресии. Същите са съпроводени с открити заплахи срещу български рибари за спиране на дейността им, налагане на прекомерни глоби, нерегламентиран натиск при налагане на глоби и санкции", каза още Емил Милев.