/ netinfo
Поморие прави първия общински къмпинг по Южното Черноморие. Предложението на кмета Иван Алексиев беше положително гласувано по време на днешното редовно заседание на местния парламент.
 
„Надяваме се, че още това лято ще успеем да отворим къмпинга. Предстои да съгласуваме някои неща – изграждане на необходимата инфраструктура, осигуряване на вода, ток, интернет. Ако не е успеем тази година, то следващото лято със сигурност ще имаме работещ къмпинг“, каза Алексиев пред Дарик.
 

Поморие
netinfo

От общината все още не са изчислили напълно колко точно ще струва изграждането на къмпинга. Инвестицията обаче ще се възвърне в следващите няколко години, смята Алексиев.
 
„Край Поморие има още един работещ къмпинг - Ахелой. Той обаче е частен, а терените на бившия вече „Европа“, са застроени. Това е възможност, която общината не бива да изпуска. Много туристи все по-често търсят алтернатива на традиционното настаняване в хотели и квартири“, каза още Алексиев.
 
Общинският къмпинг на Поморие ще предоставя терени за разполагането на кемпери и каравани. За целта ще се използва общински имот в местността "Косата", където и сега има съществуващи бунгала.